Autodesk AutoCAD LT 2015: verhoogde productiviteit, maar voor een prijs

Ontwerpers en ingenieurs kunnen zeker veel voordeel halen uit Autodesk AutoCAD LT 2015. Het programma is geschikt voor zowel Windows als Mac, dus kan bijna iedereen van dit programma gebruik maken. Veel van de originele functies werden verbeterd, dus laten we even kijken naar de nieuwe Autodesk AutoCAD LT 2015 en of de upgrade uw geld waard is.

Autodesk AutoCAD LT 2015 (boxshot)

Een snellere en mooiere interface
Het programma heeft alvast een veel mooiere en meer overzichtelijke gebruikersinterface. De interface ziet er niet alleen mooi uit, maar moet het ontwerpproces ook wat makkelijker maken. We moeten alvast toegeven dat de nieuwe interface hier zeker in slaagt.

De makers van Autodesk AutoCAD LT 2015 deden heel wat onderzoek naar hoe de gebruikersinterface eigenlijk werd gebruikt. Op basis van hun bevindingen ontwikkelden ze een nieuwe interface met een verbeterde functionaliteit en productiviteit.

Gebruiksvriendelijkheid werd zeker in acht genomen tijdens het ontwikkelen van de nieuwe gebruikersinterface, want deze wordt nu in een iets donkere kleur weergegeven, dit voor het voorkomen van vermoeide ogen en andere problemen die samengaan met het langdurig gebruik van dit programma.

Het canvas werd ook alvast aangepast, meer bepaald het selecteren van objecten. Wanneer u een object op het canvas selecteert, dan zal het object nu blauw oplichten waardoor u het gemakkelijker van de rest kunt onderscheiden.

De nieuwe interface heeft dus heel wat voordelen voor bestaande gebruikers, maar ook voor nieuwe gebruikers! Zo werden veel knoppen en menubalken verplaatst zodat nieuwe gebruikers sneller met het programma kunnen beginnen werken. Ervaren gebruikers kunnen de locatie van hun knoppen ook gaan aanpassen, waardoor ze nog altijd kunnen rekenen op hun vertrouwde werkomgeving.

Autodesk AutoCAD LT 2015 zorgt ook voor een betere compatibiliteit met 2D en 3D vectoren, hierdoor komt alles veel sneller op uw scherm tevoorschijn.

Meer productiviteit
Na het grondig testen en beoordelen van zijn functionaliteit, kunnen we concluderen dat Autodesk AutoCAD LT 2015 de productiviteit aanzienlijk verhoogt.

Wanneer u een nieuw tabblad opent, krijgt u niet langer een leeg blad te zien. U krijgt onmiddellijk een hele reeks opties, inclusief ontwerptools en hulpmiddelen. Deze kunnen u zeker helpen om een nieuw project veel sneller te starten.

Er werden ook heel wat verbeteringen aangebracht in MText. De verbeterde tool lijkt nu meer op een tekstverwerkingsprogramma, waardoor u automatisch nummers kunt invoegen en zelfs uw tekst kunt uitlijnen. Deze nieuwe functie voor tekstverwerking is alvast één van de beste onder alle CAD tools, dus opnieuw een extra pluspunt voor Autodesk AutoCAD LT 2015.

Toch komt de grootste verbetering in productiviteit door de nieuwe lintgalerieën, waar u gemakkelijk allerlei elementen voor uw ontwerp kunt verzamelen. Alle elementen zijn voorzien van een thumbnail, waardoor u vooraf de vorm en het uiterlijk van het element kunt beoordelen. Het is ook mogelijk om het element of de vorm onmiddellijk op uw project te slepen, en zo spaart u natuurlijk opnieuw heel veel tijd uit!

Autodesk AutoCAD LT 2015 (TrueView)

Beter en sneller delen
De vorige versies van Autodesk AutoCAD hadden altijd al een functie voor het delen van bestanden, maar met de nieuwe Cloud functionaliteit werd dit nu nog beter gemaakt. Het is nu gemakkelijker dan ooit om toegang te krijgen tot ontwerpen van anderen, deze te bewerken of om commentaren achter te laten op één van de bestaande ontwerpen. Dit maakt samenwerken met anderen aan een project alvast heel wat makkelijker en er is ook geen nood aan een extern programma voor communicatie.

Goede bescherming
Autodesk AutoCAD LT 2015 biedt ook extra bescherming voor al uw ontwerpen en projecten, dit is heel vaak nodig want u investeert veel tijd en geld in uw projecten. Autodesk AutoCAD LT 2015 beschermd uw projecten en ontwerpen door middel van TrustedDWG-technologie. De technologie laat elke gebruiker toe om bestanden, ontwerpen en allerhande toepassingen die met Autodesk AutoCAD LT 2015 werden gemaakt, op te slaan op een veilige plaats.

Bepaalde CAD technologieën houden ook geen rekening met het behouden van de functionaliteit van ontwerpen wanneer zij naar een derde partij worden verstuurd. Hiermee werd zeker rekening gehouden in de nieuwe Autodesk AutoCAD LT 2015, want alles wordt zorgvuldig in zijn originele staat bewaard. De TrustedDWG-technologie is dus zeker één van de grootste voordelen die samengaan met Autodesk AutoCAD LT 2015.

Perfecte compatibiliteit voor Mac gebruikers
Veel CAD software wordt gemaakt met Windows in het achterhoofd, dus waren wij natuurlijk wat sceptisch over hoe functioneel Autodesk AutoCAD LT 2015 zou zijn op een Mac. Gelukkig waren wij aangenaam verrast, want Autodesk AutoCAD LT 2015 komt ook met een speciale gebruikersinterface voor Mac gebruikers. Het programma werd dus niet alleen compatibel gemaakt, maar er werd volop rekening gehouden met Mac gebruikers. Autodesk AutoCAD LT 2015 is ook geïntegreerd met Mac OS 10, dus gebruikers zullen ook hier geen problemen ondervinden.

Autodesk AutoCAD LT 2015 (what's new)

Enkele nadelen van Autodesk AutoCAD LT 2015
Op het eerste zicht vonden wij niet echt nadelen bij Autodesk AutoCAD LT 2015[2], tot we natuurlijk keken naar de andere pakketten die ook beschikbaar zijn. De Autodesk AutoCAD LT 2015 heeft veel minder functies dan de eigenlijke AutoCAD 2015, en dit is zeker merkbaar in de prijs. De volledige functionaliteit van Autodesk AutoCAD kan alleen maar verkregen worden door het aankopen van de AutoCAD Design Suite Premium 2015.

De nieuwe functies leveren ook wat problemen op bij ervaren gebruikers, want enkele grote veranderingen betekent natuurlijk ook dat zij bepaalde delen van het programma opnieuw moeten aanleren. Hoewel het op lange termijn heel wat tijd kan besparen, het is niet echt een programma dat u gewoon kunt installeren en onmiddellijk kan gaan gebruiken. Personen die momenteel werken met een veel oudere versie van Autodesk AutoCAD, kunnen dus heel wat problemen ondervinden wanneer ze met Autodesk AutoCAD LT 2015 starten.

Veel gebruikers klagen ook over het beperkte aantal 3-dimensionele functies in de LT versie. Wanneer u volledig gebruik wilt maken van alle 3D functies, moet u namelijk één van de duurdere versies gaan aankopen. Sommige gebruikers vinden namelijk dat er niet genoeg tools zijn voor een normale 3-dimensionele tekening, en dit lijkt ook wel te kloppen. Autodesk AutoCAD LT 2015 biedt slechts een beperkt aantal functies aan en dit kan problemen opleveren voor ervaren gebruikers met zeer specifieke noden en wensen.

Conclusie Autodesk AutoCAD LT 2015

Wanneer we naar de volledige 2015 versie van Autodesk AutoCAD kijken, dan moeten we zeker concluderen dat deze één van de beste CAD tools op de markt is. Helaas geldt dit niet voor Autodesk AutoCAD LT 2015. De versie heeft zo’n beperkte functionaliteit dat het echt wel problemen kan opleveren, zeker voor ervaren gebruikers.
Is Autodesk AutoCAD LT 2015 zijn geld waard? Hier kunnen we geen duidelijke ja of nee op antwoorden, want het hangt eigenlijk af van de gebruiker zelf. Wanneer u werkt met een verouderde versie van Autodesk AutoCAD, bijvoorbeeld 2012, dan kunnen we Autodesk AutoCAD LT 2015 zeker aanbevelen. Hoewel het nieuwe programma met een aanzienlijke leercurve samengaat, is het programma toch aanzienlijk beter dan vorige versies.

Toch blijven ervaren gebruikers op hun honger zitten met Autodesk AutoCAD LT 2015, dus kijken zij beter naar één van de duurdere versies van deze upgrade. Als u meer functionaliteit uit het programma wilt halen, dan zult u bereidt moeten zijn om meer te betalen voor Autodesk AutoCAD 2015. Zij die willen genieten van het volledige programma, zullen hiervoor toch 4,775 euro voor moeten neertellen en dit is niet meteen iets wat u op één, twee, drie beslist.

Wanneer we het over de prijs van Autodesk AutoCAD LT 2015 hebben, moeten wij hier ook bij vermelden dat het mogelijk is om AutoCAD te huren. U kunt kiezen voor een maandelijks, driemaandelijks of jaarlijks abonnement. Toch wordt het gebruik van AutoCAD er niet minder duur op door het te huren. De maandelijkse kostprijs voor de standaard AutoCAD versie kost u namelijk 240 euro!

Autodesk AutoCAD LT 2015 is iets minder duur, maar toch nog altijd een redelijk bedrag voor een softwarepakket. Voor Autodesk AutoCAD LT 2015 betaalt u 1,476 euro, of u kunt kiezen voor een maandelijks, driemaandelijks of jaarlijks abonnement. Het maandelijkse abonnement is net betaalbaar en staat momenteel op 55 euro per maand, maar zoals eerder al werd vermeld, de functies zijn hier heel wat minder dan bij de standaardversie.

Loont het dan nog om over te schakelen op de nieuwe Autodesk AutoCAD LT 2015, zonder de standaardversie aan te schaffen? Ja, maar alleen als u met een zeer verouderd CAD programma werkt. Als u nog steeds werkt met de vorige versie, is het waarschijnlijk niet nodig om over te schakelen, behalve wanneer u de duurdere standaardversie gaat aankopen.

Toch kunnen wij niet ontkennen dat er heel veel verbeteringen in het nieuwe programma werden aangebracht, maar wij vinden het wel jammer dat deze verbeteringen samengaan met een hoge aankoopprijs. De abonnementen bieden enigszins een tijdelijk oplossing, maar zijn voor de meeste mensen toch moeilijk betaalbaar.

Beat-it.nl levert uw AutoCAD LT 2015 uit voorraad en met Laagste Prijsgarantie!