AutoCAD LT 2016 kopen: bent u klaar voor een upgrade?

Onlangs is de nieuwe AutoCAD LT 2016 op de markt gekomen. De nodigen zullen de upgrade wagen, maar wat zijn nu eigenlijk de verschillen tussen AutoCAD LT 2016 en de 2015 versie? We bekijken de nieuwe AutoCad LT 2016 naderbij en ontdekken of een upgrade de moeite loont.

AutoCAD LT 2016 screenshot

Betere PDF bestanden
Wanneer u kiest voor de nieuwe AutoCAD LT 2016, dan kunt u onmiddellijk rekenen op betere PDF bestanden. Met de AutoCAD LT 2016 is het mogelijk om sneller uw PDF bestanden te produceren. De PDF bestanden zijn ook kleiner en krachtiger en alle tekst kan ook doorzocht worden.

Verder kunnen AutoCAD LT 2016 gebruikers ook de PDF bestanden aan hun tekeningen toevoegen, waardoor het geheel heel wat overzichtelijker wordt.

Nieuwe slimme maatvoering
Ook het maken van tekeningen wordt iets gemakkelijker met AutoCAD LT 2016, er werd namelijk een slimme maatvoering aan het programma toegevoegd. Met de slimme maatvoering kunt u automatisch de juiste afmetingen toepassen op basis van de context van uw tekening.

Gebruikers kunnen ook de cursor op geselecteerde objecten plaatsen om een voorbeeldweergave van de afmetingen te zien te krijgen. Hierdoor kunt u gemakkelijk aanpassingen maken voordat u de tekening als af beschouwt.

Enkele visuele verbeteringen
Er werden ook enkele visuele verbeteringen op AutoCAD LT 2016 aangebracht. Uw tekeningen zullen er dus iets beter uitzien met deze upgrade.

Eén van de verbeteringen die u vindt bij AutoCAD LT 2016 is de lijnvervaging. In plaats van lijnsegmenten wordt er nu gebruik gemaakt van curves, wat de leesbaarheid natuurlijk aanzienlijk gaat verhogen.

Beter importeren van coördinatiemodellen
Iedereen die gebruik maakt van AutoCAD LT 2016 kan gemakkelijk coördinatiemodellen toevoegen aan de software, bijvoorbeeld Navisworks en BIM 360 Glue. Tijdens uw gebruik van de software kunt u gemakkelijk eventuele conflicten met coördinatiemodellen gaan voorkomen.

Instellingen beter beschermd!
Een probleem dat zich nogal vaak voordeed bij de vorige versies van AutoCAD LT was het ongewenst wijzigen van persoonlijke instellingen. Dit probleem zal zich echter niet meer voordoen met AutoCAD LT 2016, want de nieuwe upgrade voorkomt ongewenste wijzingen aan systeeminstellingen.

Probeer het programma eerst uit
Bent u niet zeker of u een upgrade nodig heeft of als AutoCAD LT 2016 wel bij u past? Dan kunt u gebruik maken van een gratis proefversie voor dertig dagen. Bent u daarna nog altijd zeker of u gebruik wenst te maken van AutoCAD LT 2016? Dan kunt u het programma nog altijd op korte termijn gebruiken met de pay-as-you-go optie.

Nadelen van AutoCAD LT 2016?
Wanneer we kijken naar de nieuwe features van AutoCAD LT 2016 en alle verbeteringen die werden aangebracht, dan kunnen we niet meteen nadelen vinden.

Als we dan toch één nadeel moeten vinden, dan zal het misschien de prijs zijn. Elk AutoCAD programma staat bekend voor zijn nogal hoge kostprijs en dit is zeker niet anders voor AutoCAD LT 2016. Maar bij tijd en wijle slingert Autodesk de rebate actie weer aan en kunt u bij aankoop een aanzienlijk deel van dat bedrag via Autodesk terugkrijgen.

Is een upgrade geschikt voor mij?
Wanneer u momenteel werkt met AutoCAD 2015, dan vinden wij een upgrade niet onmiddellijk nodig. Hoewel, als u met een oudere versie werkt, bijvoorbeeld AutoCAD LT 2014, dan is een upgrade naar de nieuwe AutoCAD LT 2016 zeker de moeite waard.

Autodesk AutoCAD LT 2016 installatie

Werken met AutoCAD
Als u nog nooit met AutoCAD hebt gewerkt, dan is wat training zeker nodig. AutoCAD LT 2016 is nu niet meteen een programma dat gemakkelijk is om mee te werken. AutoCAD is software dat bedoeld werd voor professionals, zoals ingenieurs, grafische ontwerpers en andere gerelateerde beroepen.

Gelukkig zijn er voldoende instructievideo’s en online training waarvan u gebruik kunt maken. Al deze instructievideo’s en online training worden geleverd door AutoCAD en kunnen u zeker helpen om het programma beter te begrijpen en om volop gebruik te maken van alle features die u in dit programma kunt vinden.

De systeemvereisten voor de nieuwe AutoCAD
Bent u bijna zeker dat u het nieuwe AutoCAD LT 2016 programma zal gaan aankopen? Dan loont het zeker de moeite om even een kijkje te nemen naar de systeemvereisten. Omdat AutoCAD een nieuw programma is, kan het natuurlijk wel wat vragen van uw computersysteem.

De eerste systeemvereisten liggen natuurlijk bij het computersysteem zelf. Als u gebruik wenst te maken van AutoCAD LT 2016, dan is het aangeraden één van de volgende besturingssystemen op uw computer te installeren: Windows 8 Enterprise, Windows 8 Pro, Windows 8, Windows 7 Enterprise, Windows 7 Ultimate, Windows 7 Professional en Windows 7 Home Premium. Als u momenteel een ouder besturingssysteem heeft, dan raden wij een upgrade naar AutoCAD LT 2016 af.

De kracht van uw CPU en computergeheugen is natuurlijk ook belangrijk voor een goede werking van het AutoCad programma. Voor AutoCAD LT 2016 heeft u minstens een Intel® Pentium® 4 of een AMD Athlon™ 64 processor nodig.

Het geheugen van uw computer is enigszins afhankelijk van de versie van AutoCAD LT 2016. Voor de 32-bit versie heeft u minstens 2 GB nodig, al is 3 GB aangeraden. Voor de 64-bit versie van AutoCad heeft u minstens 4 GB nodig, maar hier is 8 GB aangeraden voor de beste prestatie.

Het laatste onderdeel van uw computer waarmee u rekening moet houden is uw grafische kaart. Voor het correct en optimaal gebruik van AutoCAD LT 2016 heeft u een grafische kaart nodig die kan werken met DirectX®9 en DirectX® 11.

Waarom kiezen voor AutoCAD in plaats van de concurrentie?
U weet zonder twijfel al dat er heel wat concurrerende producten op de markt zijn, dus waarom zou u kiezen voor AutoCAD in plaats van een concurrerend product?

Eerst en vooral moeten we vermelden dat AutoCAD één van de meest gebruikte programma’s op de markt is. Wanneer u dus problemen met compatibiliteit voor groepsprojecten wilt gaan vermijden, dan kies je beter voor een universeel programma zoals AutoCAD.

AutoCAD LT 2016 heeft ook veel voordelen met betrekking tot productiviteit. AutoCAD heeft jarenlang onderzoek gedaan naar nieuwe productieve manieren van werken, waardoor het AutoCAD programma u bijzonder veel tijd kan gaan uitsparen.

Technologisch gezien is AutoCAD ook één van de beste programma’s op de markt. Alle AutoCAD software is voorzien met de TrustedDWG™ technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat oudere versies van AutoCAD nog steeds compatibel zullen zijn met nieuwere versies.

AutoCAD LT heeft ook de beste opties voor importeren en importeren. Daarnaast kunt u ook rekenen op een zeer scherpe prijs, vooral wanneer u andere opties van de concurrentie gaat bekijken.

Natuurlijk bent u niet altijd verplicht om AutoCAD voor de volle prijs aan te kopen, want dit bedrijf geeft u verschillende betaalopties. Op die manier kan iedereen gebruik gaan maken van AutoCAD , ook al heeft u niet bijzonder veel geld. U kunt het programma maandelijks gaan huren, maar ook jaarlijks behoort tot de opties. Gebruikers kunnen het programma ook gratis gaan uitproberen, wat natuurlijk altijd mooi is meegenomen.

Conclusie AutoCAD LT 2016

Zodra we een AutoCAD programma gaan evalueren kunnen we weinig negatieve dingen opmerken. De mensen van Autodesk komen altijd met degelijke software voor de dag.

De prijs van dit programma valt alvast heel goed mee, al kan het wel wat duur zijn voor personen die op zelfstandige basis werken en geen deel uitmaken van een groter bedrijf die de kosten voor dergelijk programma op zich gaan nemen. Toch hebben de mensen van AutoCad hiervoor een oplossing gevonden, want zoals eerder vermeld kan het programma ook op maandelijkse basis gehuurd worden.

Verder krijgen gebruikers ook heel wat extra informatie wanneer ze beginnen met het AutoCad programma. Gebruikers kunnen op de website terecht voor een duidelijke gids en bijkomende video’s waar ze het programma volledig kunnen gaan ontdekken.

AutoCAD biedt ook heel wat gratis software voor studenten en leraren, hierdoor kunnen scholen ook volop kunnen profiteren van AutoCAD en al zijn features. Dit feit is meteen ook een extra reden waarom het merendeel van mensen gaat kiezen voor AutoCAD.

Er is ook veel hulp te vinden voor AutoCAD. Wanneer u een probleem heeft met de software, kunt u de fouten altijd gemakkelijk opsporen via de website of contact opnemen met de klantendienst. De klantendienst van AutoCad is bijzonder snel en altijd klaar om u bij te staan.

De vraag is nu alleen maar of een upgrade echt de moeite loont? Wij vinden alvast van wel, vooral omdat er zoveel verbeteringen en extra features werden aangebracht. Het programma loopt foutloos en is veel productiever dan de vorige versies van AutoCAD, ook al stonden deze bijna op punt.

Naast de AutoCAD LT 2016 versie, kunt u ook kiezen voor de nieuwe AutoCAD 2016 versie. Deze versie van AutoCAD is natuurlijk wel een stuk duurder dan de LT versie, maar u kunt natuurlijk wel rekenen op heel wat extra features die u niet bij AutoCAD LT 2016 krijgt.

Bent u niet zeker welke versie het best bij u past? Vergelijk dan zeker even alle features van deze twee programma’s om hun geschiktheid voor uw beroep vast te stellen. Wij geven bovendien de Laagste Prijsgarantie af op AutoCAD LT 2016. Dus nergens goedkoper!