HP EliteBook 820 G1: veilig, robuust en stijlvol business notebook

Met de herziene HP EliteBook 820 G1 mikt HP op gebruikers die hoge eisen stellen aan de stevigheid van hun laptop en dat graag gecombineerd zien met een uitstekend softwarepakket. Bovendien is er een enorm pakket aan upgrade mogelijkheden, wat de levensduur van deze laptop zeker ten goede komt.

HP EliteBook 820 G1 side/back (open)

Connectiviteit is één van de key-features van deze laptop. Vergelijkbare modellen van andere leveranciers bieden zelden een dergelijk brede waaier aan mogelijkheden op een portable van dit formaat.

Hier vind je 3 USB 3.0 poorten waarvan 1 gebruikt kan worden voor het opladen van bijvoorbeeld je mobiele telefoon. Verder is de EliteBook 820 G1 voorzien van een DisplayPort, een VGA, een stereo hoofdtelefoon/microfoon comboconnector, een RJ-45 een dockingconnector en een mediakaartlezer. Kortom, alles wat je nodig hebt om permanent met alles en iedereen verbonden te blijven.

Naast de connectiviteit is deze laptop om verschillende redenen mobiel te noemen. Zoals steeds hecht HP veel belang aan de stevigheid van de portable. Deze EliteBook 820 G1 is voorzien van een magnesium chassis, dat naast het feit dat het erg robuust is ook erg licht is. Dat is een bonus voor een laptop en is - wat de HP EliteBooks betreft - een vooruitgang tegenover de voorgangers. HP heeft dus zeker geluisterd naar de gebruikers en levert een lichtere laptop af, zonder in te boeten op de erg hoge eisen die HP standaard stelt aan de stevigheid en gebruiksbestendigheid van zijn producten. Met een gewicht vanaf 1,33kg, een chassis dat tegen een stootje kan en een klein formaat, heb je een echte portable. Het 12,5 inch scherm (1366 x 768) is functioneel en voldoet aan de behoeften van wie bij de klant of thuis nog snel toegang wil tot een aantal documenten. Veelal sluit wie op kantoor komt, gewoon aan op een groter scherm. Het scherm is verkrijgbaar in 2 versies. Naargelang het gekozen model heb je de keuze tussen een LED-backlit HD SVA ontspiegeld scherm of een HD Premium UWVA, beide met geïntegreerd Intel® HD Graphics 4400.

HP EliteBook 820 G1 front (open)

 

Performance
Naar gelang het model wordt de HP EliteBook 820 G1 geleverd met een Intel Core i3, i5 of i7 processor met tussen de 3 en 4MB cache en een maximum geheugen van 16 GB. De Chipset is geïntegreerd met de processor en op geselecteerde modellen is vPro processortechnologie beschikbaar. Wat de interne schijf betreft heb je de keuze tussen versies van 120GB tot 500GB.
Het standaard besturingssysteem is Windows 8 of Windows 7. Bij de meegeleverde software vind je HP 3D DriveGuard, HP Connection Manager (Windows 7), HP Wireless HotSpot, HP Mobile Connect (alleen EMEA), HP PageLift, HP Recovery Manager, HP Support Assistant, HP ePrint en Koop Office.

Communicatie
Met een Intel I218-LM Gigabit netwerkinterface (10/100/1000 NIC) en volgende talloze mogelijkheden voor draadloze verbindingen is communicatie nooit een probleem.

• HP hs3110 HSPA+ mobiel breedband
• HP lt4112 LTE/HSPA+ mobiel breedband
• Broadcom 802.11a/b/g/n (2 x 2) en Bluetooth 4.0 combo
• Intel dual-band Wireless-AC 7260 802.11ac (2 x 2) WiFi en Bluetooth 4.0 combo
• Intel dual-band Wireless-N 7260AN 802.11a/b/g/n (2 x 2) WiFi en Bluetooth 4.0 combo
• Intel dual-band Wireless-N 7260NB 802.11a/b/g/n (2 x 2) WiFi

Beveiliging
Op vlak van beveiliging is de HP EliteBook 820 G1 uitgerust met HP Client Security suite. Deze bevat: HP Credential Manager, HP Password Manager, HP File Sanitizer en HP Device Access Manager met Just in Time Authentication. Verder is er standaard HP BIOSphere met HP Sure Start, HP Drive Encryption, Microsoft Defender (Windows 8) of Microsoft Security Essentials (Windows 7) voorzien. Om de beveiliging compleet te maken er een oog voor een veiligheidsslot, een ingebouwde TPM 1.2-beveiligingschip, HP Trust Circles, HP SpareKey en HP Secure Erase. Kortom, zowel uw gevoelige data als uw laptop zelf zijn veilig dankzij dit erg uitgebreid pakket.

HP EliteBook 820 G1 top (closed)

 

Service & support
HP levert op de EliteBook 820 G1 3 jaar garantie, waarbij upgrades apart worden verkocht.
Er is een mogelijkheid om zonder gereedschap de belangrijkste onderdelen te kunnen bereiken/verwijderen waardoor de batterij en RAM eenvoudig kunnen verwisseld worden. Er is een 46WHr power pack beschikbaar en je kan tot 16GB RAM toevoegen via 2 DIMM slots. Bovendien is hier ook ruimte voor een SSD.
Deze feature maakt dat de ELiteBook 820 G1 één van de makkelijkst up te graden laptops is op de markt. Erg belangrijk in een business omgeving waar de behoeften snel evolueren.

HP EliteBook 820 G1 side/front (open)

Conclusie
De HP EliteBook 820 G1 is een sterk verbeterde versie van zijn voorganger en een ideale business laptop voor wie geen grote eisen stelt aan de grafische eigenschappen, maar behoefte heeft aan het consulteren van bedrijfsdocumenten onderweg. De batterijduur mocht iets beter (nu klokken af op een kleine 6 uur), maar anderzijds is dit voor een portable van deze klasse ruim voldoende voor de doeleinden waarvoor hij wordt gebruikt.
Dankzij zijn sobere design ziet de EliteBook 820 G1 er bovendien erg stijlvol uit. Het toetsenbord is gebruiksvriendelijk en optioneel zelfs verkrijgbaar met achtergrondverlichting.
Wie dus op zoek is naar een betaalbaar instapmodel business laptop met veel mogelijkheden die tegen meer dan een stootje kan en toch professioneel oogt, zit gebeiteld met deze HP EliteBook 820 G1.

Alle varianten zijn te vinden op onze website. Wij bieden al een HP EliteBook 820 G1 aan vanaf ca. € 1.100 ex. BTW. Met Laagste Prijsgarantie uiteraard.