Lenovo Thinkpad Edge E540: degelijke laptop voor zakelijke doeleinden

Wanneer u vaak onderweg bent voor zaken, hebt u natuurlijk een laptop nodig die aan al uw vereisten voldoet. De Lenovo Thinkpad Edge E540 voldoet aan de strenge vereisten die de zakenwereld aan u oplegt, dus laten we even kijken naar de functionaliteit die de Lenovo te bieden heeft.

Lenovo Thinkpad Edge E540 (flyer)De nieuwe OneLink-technologie
Lenovo Thinkpad Edge E540 maakt gebruik van de nieuwe OneLink-Technologie. Deze technologie stelt u in staat om gemakkelijk verbinding te maken met de OneLink Dock. De OneLink Dock kan gebruikt worden om uw laptop op te laden, maar heeft ook enkele extra functies zoals video, USB 3.0 poorten, gigabyte ethernet en audio! Kortom, vereenvoudigde connectiviteit voor één beste zakelijke laptop op de markt. De OneLink Dock moet wel apart worden aangekocht en wordt niet samen met de Lenovo Thinkpad Edge E540 geleverd.

Uitmuntend toetsenbord
Een ergonomisch toetsenbord is een absolute must wanneer u de laptop voor uw werk gebruikt. Zelfs wanneer u onderweg bent, moet u kunnen vertrouwen op het toetsenbord van uw laptop. Lenovo Thinkpad Edge E540 heeft zeker één van de beste toetsenborden die u op een laptop kunt vinden.

Het toetsenbord zelf is morsbestendig en heeft een heel wat extra functionele toetsen. De toetsen zijn volledig geoptimaliseerd voor het laatste Windows besturingssysteem, Windows 8.1, en heeft ook enkele bijkomende functies zoals de gegeerde multimediatoetsen, functievergrendeling en onmiddellijke toegang tot allerlei toepassingen.

Op het toetsenbord vindt u ook een groot TrackPad terug. Deze kan volledig volgens uw noden en wensen aangepast worden in de instellingen. Het toetsenbord heeft ook extra verlichting, dit komt zeker van pas wanneer u toch wat wil werken onder weinig licht.

Zeer lange batterijduur
De gemiddelde laptop heeft maar een batterijduur van ongeveer vier uur wanneer u er voortdurend op werkt. Gelukkig is de Lenovo Thinkpad Edge E540 voorzien van een voortreffelijke batterij die maar liefst 9 uur lang meegaat. Op die manier kunt u gemakkelijk de hele werkdag lang werken, zonder dat u de laptop hoeft op te laden. De lange batterijduur is zonder twijfel één van de grootste voordelen bij deze Lenovo laptop.

Snellere overdracht
U moet zonder twijfel vaak bestanden van uw laptop naar een ander apparaat overzetten. Voor de meeste, oudere laptoppen gebeurt dit via USB 2.0. De USB 2.0 is ondertussen verouderd en verplaatst bestanden heel wat trager dan zijn tegenhanger, de USB 3.0.

De Lenovo Thinkpad Edge E540 is voorzien van USB 3.0, dus gebeurt het overdragen van bestanden heel wat sneller! Deze Lenovo is dus uitermate geschikt voor het kopiëren van grote mediabestanden en algemene documenten.

Probleemloze conferenties
Wanneer u over de hele wereld zaken doet, krijgt u natuurlijk regelmatig te maken met videoconferenties of online gesprekken. Uw laptop moet daarom deze conferenties foutloos kunnen uitvoeren zodat u alle werkzaamheden probleemloos kunt uitvoeren.

De Lenovo Thinkpad Edge E540 is voorzien van een geïntegreerde webcam en microfoon, maar dit is natuurlijk niet alles. De webcam is een lichtgevoelige 720 HD-webcam, die ook gebruik maakt van een brede kijkhoek en facetracking. De laptop is ook voorzien met ruisonderdrukking, en dit levert natuurlijk heel heldere gesprekken op.

Aparte Cloud
Veel hardware providers maken tegenwoordig gebruik van de Cloud technologie, en dit is natuurlijk niet anders voor de Lenovo Thinkpad Edge E540. De laptop heeft een aparte Lenovo Cloud Storage, waar u gemakkelijk uw bestanden kunt bewaren en delen. U kunt ook toegang krijgen tot de Lenovo Cloud Storage op een ander apparaat, en dit komt zeker van pas wanneer u dringend toegang nodig heeft tot uw bestanden maar uw laptop niet bij hebt.

Bijkomende accessoires
De laptop heeft ook enkele accessoires beschikbaar: een draadloze muis, de Thinkpad OneLink Dock, ruis onderdrukkende oorddopjes en een veiligheidskabel om diefstal te voorkomen. Deze accessoires zijn zeker niet verplicht, ze bieden alleen extra gebruikersgemak.

Lenovo Thinkpad Edge E540 (zoom)

Nadelen
Als u gebruik maakt van de Lenovo Thinkpad Edge E540 voor zakelijke doeleinden, dan zijn er niet meteen problemen te vinden. Toch konden wij enkele nadelen ontdekken bij de goedkopere versie van deze laptop, meer bepaald op het gebied van snelheid.

Processorsnelheid
De Lenovo Thinkpad Edge E540 kan aangekocht worden in drie versies. De goedkoopste versie kost 569 euro, maar deze kunnen wij niet aanbevelen. Op het eerste zicht zit er niet veel verschil tussen de drie Lenovo laptops, maar wanneer we even verder onderzoeken, merken we dat de processorsnelheid voor de goedkope Lenovo niet echt goed zit.

Wanneer we kijken naar de Lenovo Thinkpad Edge E540, merken we dat deze laptop gebruik maakt van een i3-5005U processor. Dit kan natuurlijk heel wat beter, want de i3 wordt momenteel gezien als verouderde technologie. Wanneer u deze laptop aankoopt, dan zult u snel merken dat deze Lenovo heel wat trager werkt.

Natuurlijk kunt u de Lenovo Thinkpad Edge E540 ook verkrijgen met een betere processor. De tweede Lenovo Thinkpad Edge E540 kan aangekocht worden voor ron de 700 euro en heeft een betere processor, meer bepaald een Intel Core i5-5200U processor. De i5 mag nog steeds als degelijk beschouwd worden, maar als u de snelste laptop wenst, zult u toch moeten gaan voor de i7-processor.

Er is ook een Lenovo Thinkpad Edge E540 beschikbaar met een i7-processor, maar deze kost bijna 1000 euro.

Graphics & harddrive
Er zit ook heel wat verschil tussen de graphics en de harddrive van de goedkope en duurdere Lenovo Thinkpad Edge E540. De i5 en i7 laptoppen maken gebruik van AMD Radeon R7 2GB on-board graphics, terwijl de goedkope versie een minderwaardige Intel HD Graphics 5500 heeft. Toch zit het grootste verschil in de harddrive, want alleen de duurdere versie heeft een Solid State harddrive.

De Solid State harddrive wordt gezien als de beste harddrive op de markt. Solid State is veel sneller dan andere harddrives en is daarom ook veel duurder en meer gegeerd dan andere modellen. Jammer genoeg moet u hier wel betalen voor de kwaliteit die u ontvangt. Dit is niet echt een nadeel, maar in combinatie met de graphics moeten we toch concluderen dat de goedkoopste laptop veel te duur uitvalt. De duurdere Lenovo Thinkpad Edge 540 heeft wel een degelijke prijs voor de componenten waarvan deze laptop gebruik maakt.

Lenovo Thinkpad Edge E540 (front)

Conclusie Lenovo Thinkpad E540

Zoals eerder werd vermeldt is de Lenovo Thinkpad E540 zeker geschikt voor zakelijk gebruik, maar wij moeten helaas concluderen dat deze laptop niet zo goed is voor gamers. Alleen de duurste Lenovo Thinkpad E540 kan voldoen aan de hoge standaarden die gamers nodig hebben. Wanneer u deze laptop toch voor gaming gaat gebruiken, wees dan zeer voorzichtig. Deze laptop is niet geschikt voor dergelijk prestatievermogen en zal waarschijnlijk oververhitten. Als u op zoek bent naar een gaming laptop, dan is het beter om voor iets anders te kiezen.
Toch zijn er andere opties voor gamers beschikbaar die beter zijn. Vroeger was dit het merk Alienware, maar is recent was teruggevallen. Als u toch op zoek bent naar een degelijke gaming laptop, dan is het aangeraden uw Alienware laptop zelf samen te stellen. Een gaming laptop zal het beste presteren met een i7-processor, maar dit scheelt heel erg in prijs. Als u niet anders kan, dan kunt u altijd kiezen voor een i5, maar dit is iets trager dan de snellere i7.

Voor zakelijke gebruikers raden wij de tweede optie aan, de Lenovo Thinkpad E540 voor rond de 700 euro. De functionaliteit van deze laptop kan alleen maar goed gebruikt worden met minstens een i5-processor, want de i3-processor is gewoon te traag om probleemloze conferenties en videogesprekken te garanderen.

De instap E540 laptop maakt gebruik van verouderde technologieën en componenten, zoals de i3-5005U processor. Wanneer u een laptop vindt met dit soort processor, moet u meestal niet meer betalen dan 200 euro. Daarom vinden wij de goedkoopste versie van de Lenovo Thinkpad E540 zeker te duur.

Hoewel de Lenovo Thinkpad E540 minder geschikt is voor gamers, het is wel aangeraden voor mensen die vaak onderweg zijn. De laptop weegt slechts 2 kilogram en kan hierdoor gemakkelijk worden meegenomen. Het grote aantal multimediaprogramma’s en toepassingen is ook vrij handig.

Toch moet u met enkele extra factoren rekening houden. Zo kunt u bijvoorbeeld geen gebruik maken van videoconferenties wanneer u onderweg bent en geen toegang hebt tot draadloos internet. Er zijn bepaalde internetproviders die u een apparaat kunnen verschaffen voor draadloos internet, maar dit hangt meestal samen met een abonnementskosten. Als u verbinding kunt maken met het internet in het treinstation, dan kan uw internetverbinding onstabiel zijn. Een extra apparaat voor draadloos internet is daarom zeker geen overbodige luxe, want dan kunt u altijd en overal verbinding maken, ook al zijn er geen hotspots aanwezig. De abonnementskosten voor zo’n apparaat kunnen wel vrij duur zijn en is bijna altijd verbonden met een zekere gebruikerslimiet. Wanneer u dagelijks gebruik maakt van het apparaat, zult u dus een redelijk groot pakket moeten aankopen. Het gebruik van het draadloos internet is echter geen nadeel aan deze laptop, want u krijgt met dit probleem te maken ongeacht de laptop die u aankoopt.

Beat-it.nl levert het complete assortiment Lenovo E540 laptops. Met Laagste Prijsgarantie zoals u van ons gewend bent.