Xerox Phaser 7100: voordelige A3 laser printer met een uitstekende printkwaliteit

Op het gebied van voordelig A3 laser printen staat OKI meestal bovenaan, maar het lijkt erop dat Xerox mee wil doen in deze categorie. Met de Xerox Phaser 7100 probeert het bedrijf OKI van de troon te stoten en als we vluchtig naar de specificaties kijken, dan zou dit wel eens kunnen lukken. In dit blog zullen we de Xerox Phaser 7100 uitgebreid onder de loep nemen en op sommige punten zullen we hem vergelijken met OKI printers die een vergelijkbare prijs en features hebben.

Xerox Phaser 7100

 

Features

Printkwaliteit waar u op kunt bouwen
De Xerox Phaser 7100 levert een exceptionele printkwaliteit op de documenten die bedrijfscommunicatie verbeteren, zelfs op materiaal dat groter dan normaal is.

Een echte 1200 x 1200 dpi resolutie zorgt voor een superieure scherpte en helderheid op elke pagina die u afdrukt. U krijgt een indrukwekkend fijne lijn definitie en scherpe lettertypes die zelfs leesbaar blijven bij kleinere afmetingen.

Echte Adobe PostScript3 zorgt ervoor dat visueel rijke documenten snel en betrouwbaar afgedrukt worden, terwijl de Xerox kleurcorrectie technologie ervoor zorgt dat gespecificeerde kleuren accuraat en consistent afgedrukt worden.

De toner van Xerox fuseert bij een veel lagere temperatuur en verlaagt het algehele energieverbruik tijdens fabricage en gebruik tot 20% en CO2 uitstoot met bijna 30% vergeleken met een conventionele toner. Daarnaast is hij ook vrij van olie, waardoor een briljant glanzend resultaat afgeleverd wordt, zelfs op normaal papier.

Flexibele productiviteit
Het maakt niet uit of uw documenten kleur of zwart-wit, brief of A3 zijn. De Xerox Phaser 7100 heeft namelijk de kracht en de features om om te gaan met een grote verscheidenheid aan printtaken.

Printjes zijn klaar wanneer u dat ook bent dankzij kleur en zwart-wit printsnelheden tot 30 ppm voor documenten met brief afmetingen.

Met standaard Ethernet of optionele Wi-Fi kunt u de printer vinden waar dat het handigste is, ongeacht van de verbindingspunten van uw kantoornetwerk.

Door de mogelijkheid om gebruik te maken van accounting features kunt u zowel kleur als zwart-wit printjes analyseren en volgen. Print iemand op uw kantoor veel kleurendocumenten voor eigen gebruik uit? Nu heeft u het bewijs en kunt u de gemaakte kosten van deze persoon in rekening brengen.

Een volle één jaar garantie op locatie en Xerox Total Satisfaction garantie zorgen ervoor dat uw printer constant online zal zijn. Daarnaast kunt u gratis onderhoud verdienen wanneer u zich registreert voor de Xerox eConcierge service.

Eenvoud in uw kantoor
Of u de Xerox Phaser 7100 nu op een tafel neerzet of een configuratie voor op de vloer samenstelt, u zult superieure printer beheermogelijkheden en innovatieve features krijgen die de printer erg makkelijk om te gebruiken maken.

De printer is gemaakt om te passen bij de ruimte en printbehoeften van uw werkgroepen. Zo is hij beschikbaar als een printer voor op een bureau die bijna niet opvalt, maar u kunt hem ook configureren als een zeer productief model die op de vloer staat met maximaal drie extra lades van elk 550 vellen, voor een totale papiercapaciteit van 2.050 vellen.

De CentreWare Internet Services geïntegreerde web server helpt u om kostbare tijd te besparen. Geniet van configuratie klonen en automatische installaties en bekijk de printstatus en mogelijke problemen direct vanuit uw web browser.

U krijgt direct updates over uw printopdrachten naast het toner niveau direct vanuit het voorpaneel, uw desktop of zelfs op het internet. Pop-up alarmen stellen u onmiddellijk op de hoogte van printproblemen en hoe u ze snel op kunt lossen, zodat u meer tijd heeft om op uw werk te focussen.

Modellen
De standaard afmetingen van deze grote blauw en witte laserprinter zijn B50 x D53,8 x H40,6cm en hij weegt 44kg, dus er zijn minimaal twee personen nodig om de printer op zijn plaats te zetten. U heeft de keuze uit twee modellen, namelijk de Phaser 7100n en 7100dn. De verschillen tussen de twee zijn echter niet zo groot. Beide hebben namelijk een standaard papiercapaciteit van 400 vellen, wat verdeeld wordt over een primaire lade van 250 vellen en een secundaire lade van 150 vellen. Beide bieden ruimte voor papier met A3 afmetingen. U heeft de optionele keuze om maximaal drie lades van 550 vellen toe te voegen, waarmee de maximale papiercapaciteit op 2.050 vellen komt. Andere noemenswaardige optionele extra’s zijn een draadloze adapter en een productiviteitskit, welke onder andere bestaat uit een 40GB harde schijf. Er is maar één verschil tussen de twee modellen en dat is dat de duurdere Phaser 7100dn standaard een automatische duplexer heeft. Beide modellen hebben tot slot standaard Ethernet en USB verbindingen.

Met behulp van de onderstaande afbeelding willen we de verschillende onderdelen van de printer kort toelichten.

  1. Uitvoerlade voor maximaal 250 vellen.
  2. Optioneel productiviteitskit voegt handige lettertype opslag en netwerk accounting mogelijkheden toe. Daarnaast krijgt u ook extra beveiliging door middel van harde schijf versleuteling en overschrijving.
  3. 150 vel secundaire lade welke verscheidene papierafmetingen aan kan leveren tot een maximale grote van A3.
  4. 250 vel primaire lade die automatisch de afmetingen van het papier detecteert.
  5. Maximaal drie extra lades van elk 550 vellen, welke allen automatisch de afmetingen van het papier detecteren en de totale papiercapaciteit verhogen naar 2.050 vellen.
  6. Optionele systeemkar met opslaglade, welke ruimte biedt voor een compleet setje toner cartridges.

Xerox Phaser 7100 (open)

Printsnelheid
Tijdens onze test behaalde we een enkelzijdige snelheid van 7,7 ppm en dubbelzijdig was dit iets lager met 6,1 ppm. Dit is een redelijke snelheid gezien de 30 pagina’s per minuut die Xerox op heeft gegeven. Deze 30 ppm wordt behaald wanneer alleen maar tekst afgedrukt wordt en in onze test printen we tekst pagina’s, grafische pagina’s en combinaties hiervan. Deze resultaten zijn sneller dan de significant duurdere Xerox Phaser 7500, welke een snelheid van 7,1 ppm enkelzijdig behaalde. We namen ook een kijkje naar A3 printsnelheden en we kwamen op 18 ppm, wat 5 ppm sneller is dan de OKI C822n. OKI biedt ook een duplex printer aan, namelijk de C831dn en deze was met een snelheid van 5,3 ppm een stuk langzamer dan de Xerox Phaser 7100dn.

Printkwaliteit
De printkwaliteit van de Xerox Phaser 7100 is erg goed voor een kleuren laser, met gemiddelde resultaten voor tekst en bovengemiddelde foto’s en grafische onderdelen. Samen is de kwaliteit goed genoeg voor het printen van advertentiemateriaal, zoals brochures of makelaar handouts. Tijdens onze testen was tekst goed genoeg voor bijna elke soort business, tenzij erg kleine lettertypes nodig zijn.

Grafische onderdelen zouden prima moeten zijn voor de meeste business toepassingen, waaronder PowerPoint handouts en zouden gebruikt kunnen worden voor standaard marketing materiaal. Het enige probleem is dat we milde vlekken opmerkte tijdens sommige donkere achtergronden.
Bijna alle foto printjes kunnen gezien worden als echte fotokwaliteit wanneer u ze onder glas op armlengte bekijkt. De kleuren zijn goed en duidelijk verzadigd. Er was een licht verlies van detail in heldere gebieden bij sommige printjes.

Conclusie Xerox Phaser 7100

Als een budget duplex kleuren laser printer die tot A3 formaat af kan drukken, biedt de Xerox Phaser 7100 goede snelheden en een erg goede algehele printkwaliteit. De kwaliteit was beter dan de OKI C831dn, welke een vergelijkbare prijs en features heeft en in duplex modus was hij ook sneller dan deze printer.

Alhoewel de Xerox Phaser 7100 niet de software kleurcontrole heeft van de Phaser 7500 (dit geeft personen die geen verstand hebben van kleuren mengen de mogelijkheid om de kleuren van hun printjes aan te passen via een menu met commando’s zoals ‘groene kleuren iets meer groen’), maar de printkwaliteit was bijna net zo goed. De grotere broer heeft ook een grotere standaard papiercapaciteit van 600 vellen, heeft iets hogere printsnelheden en is gemaakt voor grotere printvolumes, maar hier betaalt u wel bijna twee keer zoveel voor.

Als u geen gebruikt maakt van dubbelzijdig printen, dan biedt de Xerox Phaser 7100n alles wat de 7100dn heeft en dit voor zo’n €150 minder. Beide modellen zijn echter kostenbesparend, hebben een goede snelheid en printkwaliteit en zouden een welkome toevoeging moeten zijn in kleine tot middelgrote kantoren of werkgroepen die op zoek zijn naar een kleuren laser die A3 formaat kan printen.

Beat-it.nl heeft een hechte partnership met Xerox en daarom kunnen wij u de laagste prijs garanderen alsook een snelle levering. Tel daarbij op dat Xerox vrijwel doorlopend een mooie € 150,- cash back actie op deze printerlijn heeft en de keuze is gauw gemaakt.