Epson DS-60000N: scanner voor veeleisende werkgroepen

In het blog van vandaag zullen we de Epson WorkForce DS-60000N uitgebreid bespreken. Deze scanner is ontworpen voor veeleisende en snelle werkgroepen, voor wie betrouwbaarheid en snelheid zeer belangrijk is. Met een geclaimde scansnelheid tot 40 pagina’s per minuut en een maximale resolutie van 600dpi, voldoet deze A3 document scanner van Epson aan de behoeften van middelgrote en grote organisaties die op zoek zijn probleemloze, consistente en snelle scanmogelijkheden voor de grote hoeveelheid werk die ze altijd hebben.

Epson WorkForce DS-60000N

 

Deze netwerk A3 scanner heeft een ENERGY STAR certificering en ReadyScan LED technologie, wat helpt om het energieverbruik te verminderen, terwijl tegelijkertijd de opwarmtijden versnelt worden, wat resulteert in lagere gebruikskosten voor uw organisatie. Hij kan effectief verschillende papierformaten scannen en biedt aanpasbare ‘scan naar’ functies, welke assisteren met eenvoudig scannen en het versturen van bestanden met een simpele druk op een knop. De DS-60000N biedt snel en probleemloos scannen dankzij de automatische documentinvoer welke ruimte biedt voor 200 A3 pagina’s, dubbelzijdig scannen met één scanbeweging en een dubbele invoerdetectie.

Document Capture Pro software zorgt ervoor dat het integreren van deze Epson scanner in uw bestaande document management systeem en IT omgeving naadloos is, waardoor werkstromen versnelt worden voor een betere productiviteit. Deze WorkForce serie scanner en zijn vele mogelijkheden kunt u delen met meerdere gebruikers door gebruik te maken van het netwerk interface paneel (optioneel op de DS-60000, standaard op de DS-60000N). Gecombineerd met de Document Capture Pro oplossingen, maakt het netwerk interface paneel het mogelijk om te profiteren van zogenaamde ‘Push Scan’ features en aanpasbare scan naar functies, zoals onder andere scan naar e-mail of scan naar Microsoft SharePoint. Alle geïntegreerde features verminderen de complexiteit van taken en elimineren de benodigdheden voor een training door de gebruiksvriendelijke attributen. Hieronder zullen we dieper ingaan op de verschillende functionaliteiten.

Specificaties

De DS-60000N is gemaakt voor het scannen van grote hoeveelheden, met een dagelijkse arbeidscyclus tot 5.000 pagina’s. Volgens Epson kan de scanner 40 pagina’s per minuut enkelzijdig en 80 afbeeldingen per minuut dubbelzijdig scannen, waarbij elke kant van een pagina als een afbeelding telt.

De scanner weegt 26,9 kg en heeft afmetingen van 64 x 52,2 x 28,9 cm, dus het is waarschijnlijk een goed idee om hem zelfstandig op een tafel neer te zetten. Aan de bovenkant zit een automatische documentinvoer voor 200 vellen, welke ruimte heeft voor papier met een tabloid en A3 breedte. Hij kan zelfs spandoeken met een maximale lengte van 2540 mm scannen. De ADF en uitvoerlade kan je optillen om een tabloid flatbed te onthullen, welke gebruikt kan worden om boeken, materialen met vreemde afmetingen en meer fijne materialen te scannen.

De DS-60000N is redelijk eenvoudig om in te stellen. Iets wat mogelijk problemen op kan leveren is dat je een aantal rollers moet plaatsen, maar het proces wordt duidelijk uitgelegd en wij hadden er geen problemen mee.

Software en technologie

Net als andere scanners van Epson wordt de DS-60000N geleverd met een uitgebreid softwarepakket en innovatieve technologieën, welke helpen om de scanner zo gebruiks- en milieuvriendelijk te maken. We zullen de meest interessante opties die op dit gebied aangeboden worden hieronder kort toelichten.

ENERGY STAR

ENERGY STAR software helpt u om op kosten te besparen en helpt om het milieu te beschermen zonder dat hier features of prestaties voor ingeleverd hoeven te worden. ENERGY STAR scanners voldoen aan strikte richtlijnen die gezet zijn door de ‘U.S. Environmental Protection Agency’ en de ‘Department of Energy’ en zijn overgenomen door vergelijkbare instanties in de EU. Epson doet er alles aan om al hun nieuwe producten met een ENERGY STAR label te leveren, zodat ze gebruikers kunnen helpen om minder energie te verbruiken en zodoende geld te besparen. Scanners met dit label produceren minder hitte, waardoor de koelbelasting tot 15% wordt verminderd en 30% in warmere klimaten. Ook wordt het energieverbruik ongeveer gehalveerd, waardoor de kosten ook gehalveerd worden. Tot slot gaan de scanners automatisch in slaapstand wanneer ze een tijdje niet gebruikt worden, waardoor 40% minder energie verbruikt wordt.

ReadyScan LED technologie

De ReadyScan LED technologie is terug te vinden in bijna elke Epson scanner en all-in-one printers met een scan feature. Deze technologie maakt gebruik van een LED lamp in plaats van een traditionele CCFL lichtbron, wat resulteert in significante tijd, kosten en energiebesparingen en daarnaast is het ook nog eens milieuvriendelijk.

Epson scanners met deze technologie kunnen direct beginnen met scannen zonder dat ze eerst op hoeven te warmen (in tegenstelling tot CCFL lichtbronnen). Er is ook geen opwarmtijd nodig wanneer u schakelt tussen het scannen van film naar het scannen van normale foto’s of documenten. Met geen opwarmtijd en een efficiënt wit LED licht zult u significant snellere scansnelheden ervaren.

Vergeleken met conventionele scanners is er minder energie vereist om Epson scanners met ReadyScan LED technologie te gebruiken. Er wordt ook minder hitte gegenereerd, wat een vermindering van verspilde energie betekent. Tijdens gebruik is het energieverbruik met 20% verminderd ten opzichte van vorige modellen en tijdens de zogenaamde ‘ready modus’ is het standby energieverbruik verminderd met 44% ten opzichte van vorige modellen.

Naast de besparingen in energie en tijd, is de Epson ReadyScan LED technologie ook erg milieuvriendelijk. In tegenstelling tot de CCFL lichtbronnen zijn de LED lampen in de Epson scanners met deze technologie vrij van kwik. LEDs verbranden ook geen gloeidraad om licht te produceren, dus ze houden het ook veel langer uit dan de CCFLs en veranderen niet van kleur na verloop van tijd.

Document Capture Pro

Document Capture Pro is een makkelijk te gebruiken oplossing voor het vastleggen en opslaan van elektronische documenten met de druk op een knop. Het maakt niet uit of u een klein bedrijf runt of verantwoordelijk bent voor een grote organisatie met honderden werknemers, want Document Capture Pro zal u echt meer productief en efficiënt maken.

Het is niet nodig om eerst een training te volgen voordat u met de software kunt beginnen te werken, aangezien gebruik gemaakt wordt van een intuïtieve interface welke u snel onder de knie zal krijgen. Document Capture Pro ondersteunt alle veelvoorkomende bestandsformaten, waaronder JPEG en PDF.

Er worden diverse oplossingen geboden die zowel geschikt zijn voor beginners als geavanceerde gebruikers. De software kan daarnaast in een keer verschillende documentformaten en afmetingen verwerken, met mogelijkheden voor batch scheiding, barcode herkenning en OCR ondersteuning via zones.

Document Capture Pro geeft u de mogelijkheid om als een team te werken. Zo kunt u bijvoorbeeld gescande documenten rechtstreeks naar Microsoft SharePoint, FTP en cloud opslag versturen. U kunt tot slot echter nog een stap verder gaan richting gedecentraliseerde document management met de Document Capture Pro server. Deze server geeft meerdere gebruikers de mogelijkheid om documenten te beheren, zonder dat hier meerdere en lange installaties voor vereist zijn.

Testen

We hebben de DS-60000N getest met de scan software van Epson en gebruikte een document met 25 standaard pagina’s voor simplex en duplex scannen. Daarnaast scande we ook een aantal documenten met tabloidafmetingen, door gebruik te maken van zowel de ADF als de flatbed. De mogelijkheid van de scanner om documenten met een groot formaat te scannen was vooral erg indrukwekkend.

Tijdens het scannen van ons standaard document naar PDF met 200 dpi behaalde de Epson een gemiddelde snelheid van 31 ppm en 62 ppm voor respectievelijk simplex en duplex scannen. Dat is 78% van de geclaimde scansnelheid die Epson aangeeft en alhoewel dit iets minder is, is het zeker acceptabel.

Toen we ons testdocument naar een opzoekbare PDF met 200 dpi scande, was de gemiddelde tijd 2 minuten en 59 seconden. Met 300 dpi, wat de aanbevolen resolutie is voor opzoekbare PDF bestanden, was de snelheid iets lager met een gemiddelde van 3 minuten en 22 seconden.

Hij presteerde erg goed in onze OCR test, waarbij we gebruik maakte van de meegeleverde ABBYY FineReader Sprint software en een grijsschaal van 300 dpi. De scanner las ons Times New Roman testdocument tot een lettertype van 6 en ons Arial testdocument tot een lettertype van 5 en dit zonder fouten. Hij heeft dus geen problemen met het verwerken van documenten met een erg klein lettertype.

Conclusie

Bedrijven met een behoefte aan een grote scan hoeveelheid doen er goed aan om de Epson WorkForce DS-60000N document scanner te overwegen. Hij kan snel grote opdrachten scannen, waaronder tabloidformaat (en zelfs langere spandoeken) en heeft een groot flatbed voor het scannen van meer fijne materialen. Alhoewel hij niet de geclaimde snelheden behaalde tijdens onze testen, zou hij snel genoeg moeten zijn voor de meeste bedrijven die een grote hoeveelheid moeten scannen en hij kan overweg met bredere documenten dan standaard scanners. Wilt u de scanner eerst in actie zien of een afspraak? Ook dat kan bij Beat-it.nl.