HP Color LaserJet Enterprise flow M880 review

Toen de HP Color LaserJet Enterprise flow M880 serie eind 2013 uitgebracht werd, was het volgens HP de eerste enterprise printer en MFP serie in de industrie met touch-to-print technologie en wireless direct. Dit maakte het voor klanten mogelijk om met één klik veilig te printen met hun smartphone of tablet wanneer deze Near Field Communication of NFC ingeschakeld hadden. Ook werden met de Flow document management technologie van HP de digitale en papierprocessen gestroomlijnd en workflows van bedrijven versneld. Nu we een paar jaar verder zijn, zijn er verscheidene nieuwe printers uitgebracht die de geïntroduceerde technologie vernieuwden, maar de M880 serie is voor veel bedrijven nog steeds de perfecte printer. Laten we eens een kijkje nemen wat deze serie zoal te bieden heeft.

HP Color LaserJet Enterprise flow M880z

Modellen
De M880 serie bestaat uit de M880z en de M880z+. De M880z is het instapmodel, maar dit houdt niet in dat dit model veel minder mogelijkheden dan de M880z+ heeft. De features zijn als volgt:

• Mogelijkheid om af te drukken, kopiëren, scannen, digitaal versturen en faxen
• Automatisch tweezijdig printen
• Afdruk-/kopieersnelheden tot 46 pagina’s per minuut in zwart/kleur
• 320 GB harde schijf met encryptie
• 2 Hi-Speed USB 2.0 hosts
• 1 Hi-Speed USB 2.0 apparaat
• Een Gigabit Ethernet 10/100/1000T netwerk
• Een Interface voor externe accessoires
• Een multi-purpose lade voor 100 vellen
• Een invoerlade voor 500 vellen
• 3 invoerladen voor elk 500 vellen inclusief standaard

De M880z+ heeft ongeveer dezelfde functies, maar naast een multi-purpose lade voor 100 vellen en een invoerlade voor 500 vellen, is er ook nog een high-capacity invoerlade voor 3500 vellen. Bij beide modellen is er de optionele keuze om wireless direct printing toe te voegen.

Bespaar tijd
De HP M880 serie is gemaakt om bedrijven de snelheid te geven waar ze naar op zoek zijn. Zo kunnen afdelingen zonder problemen scannen, omdat HP Everypage direct potentiële fouten en gemiste pagina’s detecteert. Bedrijven kunnen hun werknemers ook de mogelijkheid geven om in één stap documenten te scannen en verzenden naar Microsoft SharePoint en hier is geen e-mail voor vereist. Dit is een web applicatie platform die onderdeel uitmaakt van de Microsoft Office server suite. Het handige touchscreen en een groot uitschuifbaar toetsenbord maakt het daarnaast mogelijk om efficiënter te werken. Tot slot kan content op een compleet nieuwe manier beheerd worden met HP Flow CM Enterprise. We zullen hieronder iets dieper ingaan op deze laatste technologie.
HP Flow CM Enterprise
HP Flow CM Enterprise is een uitgebreide set van intelligente enterprise content management (ECM) oplossingen die ontworpen zijn om bedrijven te helpen bij het toegang verkrijgen, organiseren en beïnvloeden van de informatie in documenten, audio, video, e-mail, webpagina’s en nog meer.

De vijf ECM oplossingen die individueel, als een pakket of in combinatie gebruikt kunnen worden, kunnen gecombineerd worden met MFPs om zoveel mogelijk te doen met de informatie van een organisatie. De printers kunnen documenten verwerken en delen, maar ook snel en betrouwbaar scannen, wat organisaties makkelijke en accurate data geeft. HP Flow CM Enterprise geeft vervolgens directe toegang tot informatiemiddelen en helpt om informatieprocessen te integreren, vereenvoudigen en automatiseren, wat zorgt voor een betere productiviteit van werknemers en kostenbesparingen.

Dit zijn de vijf ECM oplossingen
• Autonomy TeleForm: deze oplossing maakt het tijdrovende proces van handmatig documenten sorteren en data entry overbodig, door automatisch informatie van papier en elektronische documenten vast te leggen, te indexeren en classificeren. Dit wordt bereikt door gebruik te maken van krachtige waarnemingstechnologieën die in real-time accurate inhoud creëren wat klaar is om verwerkt te worden.
• Autonomy Process Automation (APA): minimaliseert het risico op boetes, vermindert menselijke fouten en automatiseert alledaagse handmatige taken. Door het versnellen van papier- en elektronische formulierverwerking worden consistente, soepele en controleerbare processen bereikt.
• Autonomy WorkSite: vermindert risico met versiecontrole, bevordert de efficiëntie van communicatie en maakt toegang tot documenten en e-mail vanaf bijna elke denkbare locatie mogelijk. Werknemers hebben de mogelijkheid om naadloos samen te werken in de omgeving van een bedrijf met behulp van elk willekeurig netwerk of apparaat dat verbonden is met het internet.
• Autonomy Intelligent Universal Search (IUS): levert uitgebreide en nauwkeurige zoekresultaten die gerangschikt worden op basis van relevantie. Deze zoekmachine kan door de gehele database van een organisatie en ook online zoeken naar documenten, afbeeldingen, stem, video en andere mediabestanden.
• Autonomy Records Manager (ARM): vermindert het risico op het niet naleven van afspraken en verbetert de beveiliging, integriteit van data, productiviteit en verantwoordelijkheid voor enterprise klanten, door een uitgebreide archief management oplossing te bieden.

HP Color LaserJet Enterprise flow M880z (display)

Efficiëntie
De M880 serie wordt geleverd met veel technologie, zodat bedrijven zo efficiënt mogelijk kunnen werken. Zo kan bijvoorbeeld tijd bespaart worden in een onderneming, doordat documenten sneller gescand worden en documenten ook direct dubbelzijdig gescand worden in één leesslag. Ook kan IT tijd bespaart worden en afdrukken eenvoudiger gemaakt worden voor een complete organisatie. Dit is mogelijk omdat er gebruikt gemaakt kan worden van één driver voor alle HP apparaten. Dit betekend dat een organisatie niet afzonderlijk alle drivers hoeft te installeren van alle HP apparaten die gebruikt worden, waardoor een hoop tijd bespaart kan worden, vooral als het een grote organisatie is. Maar dit is niet alles op het gebied van efficiëntie, want het is ook mogelijk om doorzoekbare gescande bestanden te creëren met behulp van de tekstherkenningssoftware die geïntegreerd is in de printer. Daarnaast kunnen grote opdrachten ook sneller uitgevoerd worden, omdat er een reeks afwerkingsopties beschikbaar zijn die geselecteerd kunnen worden. Tot slot wordt er ook voor een betere efficiënte gezorgd door de mogelijkheid om mobiel af te drukken. Zo kan er bijvoorbeeld gebruik gemaakt worden van de HP ePrint app en software om vanaf mobiele apparaten af te drukken en gebruikers kunnen draadloos af drukken met een iPad, iPhone of iPod touch. De HP ePrint app zullen we hieronder kort meer over vertellen.

HP ePrint
Deze software en service maakt het onder andere mogelijk om printopdrachten op afstand te versturen met een tablet, smartphone, etc. Ook worden andere mogelijkheden geboden, zoals:

• HP ePrint via e-mail: Met dit is het mogelijk om bijlagen in e-mails (die naar de printer stuurt worden) af te drukken. Op het apparaat waar de opdrachten mee verstuurd worden hoeven geen drivers geïnstalleerd te worden, omdat het HP ePrint center voor een printbare stream zorgt.
• HP ePrint openbare print locaties: Voor deze service moet de gratis HP ePrint app op een iPhone, Android of Blackberry smartphone geïnstalleerd worden. Er kan een printopdracht naar elke openbare locatie gestuurd worden die een printer heeft die deze software ondersteund en geactiveerd heeft. Zo kan bijvoorbeeld een instapkaart in een hotel afgedrukt worden.
• HP ePrint Enterprise: Dit is een privé cloud voor ondernemingen met grote netwerken en hiermee wordt printen op afstand mogelijk gemaakt. Zo kunnen vertegenwoordigers bijvoorbeeld belangrijke informatie op het dichtstbijzijnde kantoor afdrukken, de informatie ophalen en snel weer doorgaan met verkopen.
• HP ePrint wireless rechtstreeks printen: Dit maakt het mogelijk om printopdrachten rechtstreeks te versturen met een mobiel apparaat.

Aanpassingsmogelijkheden en beveiliging
Zoals bij de meeste apparaten van HP betekend het niet dat er na aanschaf van de M880 geen aanpassingsmogelijkheden meer mogelijk zijn. Bedrijven evolueren en groeien constant en de benodigdheden op het gebied van printen kunnen na een aantal jaren veranderd zijn. Ondernemingen kunnen opgelucht ademhalen dat ze maar één keer een grote investering hoeven te maken en vervolgens naar behoefte nieuwe toevoegingen kunnen aanschaffen. Ook kunnen eenvoudig firmware upgrades ingepland worden, zodat de printer altijd werkt met de meest recente vernieuwingen op het gebied van software.

Op het gebied van beveiliging doet HP er ook altijd alles aan om hun apparaten en de data van bedrijven zo goed mogelijk te beschermen. Zo worden printers centraal bewaakt en beheert met HP Web Jetadmin, kunnen bedrijven policy’s instellen om al hun HP apparaten te beschermen met het HP Imaging en Printing Center en wordt alle gevoelige data die naar de MFP verzonden wordt beschermt door de ingebouwde HP High-Performance harde schijf met encryptie.

Conclusie

De HP Color LaserJet Enterprise flow M880 is alweer een paar jaren oud, maar nog steeds een geschikte MFP voor kleine tot grote ondernemingen. De uitgebreide aanpassingsmogelijkheden maken het een uitstekende printer voor groeiende organisaties en het zeer complete softwarepakket van HP dat constant geüpdate wordt, zorgt ervoor dat deze serie nog vele jaren mee zal gaan. De M880z is een prima instapmodel voor kleinere ondernemingen die in de nabije toekomst een snelle groei verwachten en zich hier alvast op voor willen bereiden, zodat ze niet na een paar jaar alweer een nieuwe printer aan hoeven te schaffen. Ook is het een prima model voor middelgrote ondernemingen die niet al teveel hoeven te printen en hiervoor worden ook voldoende functies, capaciteit en aanpassingsmogelijkheden geboden. De M880z+ is tot slot uitstekend voor middelgrote tot grote bedrijven en ook bij dit model zijn er nog voldoende uitbreidingsmogelijkheden beschikbaar wanneer meer dan de standaard geleverde capaciteit benodigd is.

Beat-it.nl levert de M880z en de M880z+ uit voorraad en met Laagste Prijsgarantie.