HP LaserJet Enterprise 500 color MFP M575 review

De HP LaserJet Enterprise 500 Color MFP M575 is een printer die een geweldige snelheid, een zeer groot kleuren touch screen om gebruik te maken van de verschillende functies en uitstekende grafische kwaliteit biedt en de mogelijkheid heeft om te printen vanaf en scannen naar verschillende locaties. Hier tegenover staan echter een aantal kleine minpunten, zoals een gemiddelde tekst en foto kwaliteit (vergelijkbaar met de concurrentie), een relatief lage papiercapaciteit en het gebrek aan standaard faxmogelijkheden voor het basismodel. Maar laten we eens een dieper in gaan op wat deze multifunctionele laser printer allemaal te bieden heeft.

HP LaserJet M575 printer

 

Om deze printer op z’n plaats te zetten heb je waarschijnlijk wel drie mensen nodig, aangezien hij 46,5 kg weegt en de afmetingen zijn 66 x 55 cm. De M575 kan printen, kopiëren en scannen, maar het basismodel (M575dn) kan niet standaard faxen. Voor dit kan je een optionele faxkaart of de iets uitgebreidere M575f of M575c aanschaffen. Deze worden niet alleen standaard geleverd met fax mogelijkheden, maar ook met een ingebouwde nietmachine. De M575 kan printen vanaf en scannen naar USB, scannen naar e-mail, opslaan naar een netwerkmap of naar een FTP server verzenden. Het 8-inch kleuren touch screen maakt het mogelijk om deze en andere functies aan te sturen, waaronder beveiligd printen met wachtwoord bescherming, door middel van de ingebouwde harde schijf van 250 GB. Met HP Easy Color kan je de printinstellingen optimaliseren, zodat de afgedrukte documenten altijd voldoen aan je wensen en behoeften.

Aan de bovenkant van de printer zit een automatisch documentinvoer voor 50 pagina’s (100 bij de M575c), die in staat is om beide kanten van meerdere pagina’s te scannen of kopiëren. Zowel het basismodel als de iets uitgebreidere M575f en M575c hebben een standaard papier capaciteit van 350 vellen, wat verdeeld is over 2 lades. De primaire lade heeft een capaciteit van 250 vellen en de multifunctionele lade 100 vellen. Bij alle modellen heb je echter de keuze om een optionele lade van 500 vellen aan te schaffen, waarbij de totale capaciteit op 850 vellen komt. Dit is redelijk bescheiden, aangezien sommige concurrerende modellen standaard al meer dan dit aanbieden. Hierbij moeten we echter wel opmerken dat deze printers ook duurder zijn. De maximale inschakeltijd van de M575 is 75.000 pagina’s. Je hoeft je bij aanschaf trouwens niet druk te maken over cartridges, want de printer wordt geleverd met een volledige set originele HP LaserJet tonercartridges.

Met deze MFP kan je verbinding maken met een netwerk door middel van Ethernet (waaronder Gigabit Ethernet) of met de computer door middel van USB. Ook heb je bij aanschaf de optie om Wi-Fi toe te voegen. De printer maakt ook gebruikt van HP Auto-On/Auto-Off technologie, waardoor de printer automatisch opstart wanneer een printopdracht verstuurd wordt en na verloop van tijd ook weer automatisch uitgaat. Zodoende kan je een hoop kosten besparen. Naast dit is het ook goed om te weten dat de printer Instant-on technologie heeft, waardoor het niet erg lang duurt voordat de eerste pagina van een printopdracht afgedrukt is. Hierdoor kan je wederom kosten besparen, maar ook tijd omdat de totale tijd die benodigd is om een printopdracht af te ronden een stuk korter is. Door deze technologie wordt de eerste pagina tot wel drie keer sneller afgedrukt dan bij printers die deze technologie niet hebben. Dit lijkt in eerste instantie niet echt veel, maar op de lange termijn kan dit een hoop tijd en geld besparen. HP EveryPage maakt het tot slot mogelijk om potentiële fouten of gemiste pagina’s direct te detecteren. Hierdoor wordt er voor gezorgd dat het uiteindelijk afgedrukte document altijd overeen komt met het originele digitale bestand. Dit bespaart wederom tijd en kosten, omdat je geen tijd hoeft te verspillen aan het controleren van de afgedrukte pagina’s en er niet meer papier dan nodig verbruikt wordt. Ook komt een document met één of meerdere witte pagina’s er tussen niet professioneel over.

HP LaserJet M575 printer display

Printsnelheid
De effectieve snelheid van de M575 is 8,5 pagina’s per minuut. Dit zijn pagina’s die tekst, grafische toevoegingen en foto’s bevatten en dit is dus erg snel voor een kleuren laser MFP. Voor normale pagina’s met alleen tekst is de printsnelheid 31 pagina’s per minuut voor zowel kleur als zwart-wit. Deze snelheden zorgen er voor dat de M575 de concurrentie ver voor blijft. Mocht je daarnaast overwegen om de goedkopere HP LaserJet Pro 400 Color MFP M475 aan te schaffen, dan is het goed om te weten dat deze een printsnelheid van 3,2 pagina’s per minuut behaald. Als je budget het toe laat en printsnelheid belangrijk is, dan is de iets duurdere M575 dus mogelijk een betere optie.

Afdrukkwaliteit
De tekstkwaliteit is gemiddeld voor een laser printer en vergelijkbaar met de concurrentie. Dit is nog steeds prima voor standaard zakendocumenten, maar voor desktoppublishing of marketing materiaal waarbij een kleiner lettertype vereist is, is dit mogelijk niet toereikend. De grafische kwaliteit is zeer goed en prima voor marketing materiaal. Het enige minpuntje hier is dat zwarte achtergronden af en toe niet 100% zwart lijken. Ten slotte is de fotokwaliteit ook gemiddeld. Afdrukken zijn vaak een beetje aan de donkere kant en zowel donkere als lichte gebieden missen soms een aantal details die je wel in het origineel kan zien. Dit is niet storend, maar als de foto’s bedoeld zijn voor professioneel gebruik, dan is de kwaliteit mogelijk niet voldoende.

HP ePrint
Met de M575 kan je gebruik maken van HP ePrint software. De software en service maakt het onder andere mogelijk om printopdrachten op afstand te versturen met je tablet, smartphone, etc. Ook biedt HP ePrint andere mogelijkheden en deze zullen we hieronder kort uitleggen.

• HP ePrint via e-mail: Dit maakt het mogelijk om bijlagen in e-mails (die je naar de printer stuurt) af te drukken. Je hoeft geen drivers voor de printer op het apparaat waar je de opdrachten mee verstuurd te hebben, want het HP ePrint center (een cloud) waar je je moet registreren zorgt voor een printbare stream. In deze cloud kan je ook instellingen, printopdrachten en printers bekijken en een lijst maken met bevoegde gebruikers.
• HP ePrint openbare print locaties: Van deze service kan je gebruik maken als je de HP ePrint app geïnstalleerd hebt. Met deze app kan je bijvoorbeeld je instapkaart voor je vlucht uitprinten in het hotel waar je verblijft of handouts versturen naar een printer op een locatie waar je een presentatie gaat geven. De app kan gratis gedownload worden voor iPhone, Android en Blackberry.
• HP ePrint Enterprise: Ondernemingen met grote netwerken, zoals scholen en multinationals kunnen gebruik maken van deze privé cloud. Dit maakt op afstand printen mogelijk, wat onder andere erg handig is voor vertegenwoordigers, aangezien die zodoende op verschillende kantoren terecht kunnen om hun administratiewerkzaamheden uit te voeren of even snel iets uit moeten printen. Android of iOS apparaten versturen de informatie rechtstreeks naar de cloud en bij Blackberry apparaten wordt de informatie eerst naar de cloud van Blackberry gestuurd en daarna automatisch doorgestuurd naar de HP cloud.
• HP ePrint wireless rechtstreeks printen: Hiermee kan je printopdrachten rechtstreeks versturen met een mobiel apparaat. Om hier gebruik van te maken kan je een wireless verbinding maken met de printer en vervolgens door middel van een app die ondersteund wordt opdrachten versturen.

HP EcoSMART Fleet
Deze software die als optionele extra aangeschaft kan worden, geeft gebruikers realtime informatie over de prestaties. Hierdoor kan energie bespaart, papierafval vermindert en kritieke informatie in de gaten gehouden worden om de belasting op het milieu te verminderen. Door veranderingen te implementeren kunnen organisaties hun printomgevingen managen om zodoende de belasting te verminderen en duurzaamheid doelen te behalen.

De voordelen en nadelen in één oogopslag:

Voordelen
• Erg snel
• Uitstekende grafische kwaliteit
• Groot kleuren touch screen
• Ingebouwde 250 GB versleutelde harde schijf
• HP ePrint mogelijkheden
• Printen met wachtwoord bescherming
• Veel innovatieve technologieën om kosten en tijd te besparen en de belasting op het milieu te beperken

Nadelen
• Gemiddelde tekst en foto kwaliteit
• Basismodel heeft niet standaard fax mogelijkheden (optioneel)
• Relatief bescheiden papier capaciteit

Conclusie HP LaserJet Enterprise 500 color MFP M575

Zoals je ziet zijn er een hoop positieve dingen die we kunnen zeggen over de HP LaserJet Enterprise 500 Color MFP M575. Het is jammer dat het basismodel niet standaard geleverd wordt met fax mogelijkheden en dat de papier capaciteit relatief bescheiden is, maar de positieve punten zoals de geweldige snelheid en de uitstekende grafische kwaliteit zorgen er voor dat je de kleine minpunten snel vergeet. Daarnaast zorgen de vele innovatieve technologieën waar je gebruik van kunt maken er voor dat je kosten en tijd bespaart op de lange termijn en je de belasting van je printomgeving op het milieu kan beperken. Daarom is het een zeer goede multifunctionele laser printer voor werkgroepen en kleinere bedrijven die op zoek zijn naar een werkpaard.

Zoals u van ons gewend bent leveren wij de HP M575 met Laagste Prijsgarantie en vrijwel altijd uit voorraad.