QNAP TS-470 Pro NAS review

De nieuwe QNAP TS-470 Pro NAS is ondertussen op de markt, dus is het hoog tijd dat we deze hardware even onder de loep nemen. QNAP TS-470 Pro NAS is een volledig uitgerust mediacenter met alles erop en eraan. Het synchroniseren van bestanden op uw tablet of smartphone en het bekijken en beheren van afbeeldingen zijn slechts enkele taken die u met deze magische hardware kunt uitvoeren.

QNAP TS-470 Pro (front)

QNAP TS-470 Pro NAS wordt hoofdzakelijk door bedrijven en scholen gebruikt, maar is ondertussen ook ontdekt door de individuele gebruiker! U zult deze hardware ongetwijfeld terugvinden in kleine bedrijven en scholen, maar nu dus ook als thuisbioscoop voor de filmfanaat.

De voordelen van de nieuwe QNAP TS-470 Pro NAS
De QNAP TS-470 Pro NAS heeft heel wat voordelen, want technologie staat voor niemand stil! De nieuwe functies van de QNAP TS-470 Pro NAS mogen er zeker zijn, want veel bedrijven hebben ondertussen overgeschakeld naar deze nieuwe hardware.

Veel functies die u bij de QNAP TS-470 Pro NAS terugvindt, zijn zeer geschikt voor kleine bedrijven, maar ook voor thuisgebruikers die hun eigen thuisbioscoop willen installeren. Laten wij even kijken naar de voordelen van de QNAP TS-470 Pro NAS en dan kunt u zelf oordelen of deze hardware bij u past!

De ultieme multimedia ervaring!
QNAP TS-470 Pro NAS levert heel wat mogelijkheden voor het personaliseren van uw multimedia ervaring. Deze hardware heeft namelijk een 3.3 GHz dual-core processor, waardoor u gemakkelijk media in HD kan omzetten en tegelijk kan genieten van een 5.1 surround sound. Personen die houden van films en muziek zullen dus gegarandeerd van deze hardware houden.

Wanneer u eraan denkt om uw eigen thuisbioscoop te bouwen, dan mag de QNAP TS-470 Pro NAS dus zeker niet ontbreken. De QNAP TS-470 Pro NAS geeft u niet alleen opties zoals HD en surround sound, maar u kunt al uw data op één handige plaats beheren. Verder is het ook heel gemakkelijk om uw tablet of smartphone met het apparaat te verbinden. Hierdoor kunt u altijd uw favoriete films, tv-series of afbeeldingen altijd en overal bekijken.

QNAP TS-470 Pro (devices)

Gemakkelijk opslaan en bekijken van uw favoriete foto’s en video’s
Een mediacenter wordt niet alleen gebruikt voor het bekijken van films, maar ook voor het opslaan van uw favoriete herinneringen! De QNAP TS-470 Pro NAS maakt het gemakkelijk om uw foto’s snel op te slaan en te beheren. U kunt ook een back-up maken van uw waardevolle foto’s, want uw foto’s op een thuiscomputer opslaan heeft zo zijn nadelen en gevaren.

De QNAP TS-470 Pro NAS heeft ook de zogenaamde “Fotostation” functie, hierin kunt u alle foto’s met anderen delen, maar ook wachtwoorden instellen zodat niet iedereen toegang kan krijgen tot uw privécollectie. U staat ook meteen in verbinding met de meest populaire sociale mediaplatformen, zoals Twitter, Facebook en Google+. Hierdoor kunt u ongelooflijk snel uw foto’s online plaatsen en met anderen delen. Dit spaart ook heel wat tijd uit, want u hoeft uw afbeeldingen niet over te zetten op uw computer voordat u ze online kunt plaatsen. Met de QNAP TS-470 Pro NAS kunt u de afbeeldingen ook op uw televisiescherm bekijken.

Omdat de QNAP TS-470 Pro NAS gesynchroniseerd kan worden met uw apparaten, betekent dit ook meteen dat dit heel wat ruimte creëert op uw bestaande tablet of smartphone. Door alles op de QNAP TS-470 Pro NAS op te slaan, hoeft u niet langer grote bestanden op uw tablet of smartphone te bewaren.

Gemakkelijk in gebruik
De QNAP TS-470 Pro NAS is heel gemakkelijk in gebruik, zelfs wanneer u nog nooit met een NAS hebt gewerkt. Wanneer u deze hardware wilt instellen, hoeft u zich alleen aan te melden via het nieuwe QNAP portaal met uw unieke cloud code.

Er is ook een intuïtieve gebruikersinterface aanwezig. De nieuwe gebruikersinterface maakt het u heel wat makkelijker om uw gewenste functies te vinden. Via de gebruikersinterface kunt u ook snelkoppelingen creëren en folders sorteren tot u de gewenste configuratie hebt bereikt.

Sterk en duurzaam product
De functionaliteit van de QNAP TS-470 Pro NAS is niet het enige voordeel, want deze hardware steekt ook bijzonder stevig in elkaar en kan tegen een stootje. Wanneer we de QNAP TS-470 Pro NAS met andere gelijkaardige producten vergelijken, dan merken we meteen dat deze hardware heel wat steviger in elkaar zit.

Regelmatige back-up van uw bestanden
QNAP TS-470 Pro NAS is vooral voordelig voor bedrijven, want het veilig bewaren van informatie is voor hen topprioriteit. Veel bedrijven komen vaak in problemen omdat zij belangrijke data kwijtspeelden door een defecte of gecrashte computer. De QNAP TS-470 Pro NAS maakt regelmatig een back-up van belangrijke bestanden op de cloud, waardoor u nooit meer te maken krijgt met verloren data en de informatie van uw bedrijf veilig kunt houden.

U krijgt de mogelijkheid om manueel een back-up te maken van uw bestanden wanneer u dit wenst, maar u kunt deze taak ook vooraf instellen zodat de QNAP TS-470 Pro NAS systematisch back-uppen gaat maken.

Back-uppen is niet alleen mogelijk voor Windows gebruikers, maar ook voor zij die gebruik maken van een Mac systeem. Zo ondersteunt QNAP TS-470 Pro NAS Apple Time Machine en kunnen gebruikers ook kiezen voor extra back-upsoftware, bijvoorbeeld Acronis True Image en Symantec Backup Exec.

Inclusief veiligheidssysteem
Wilde u altijd uw eigen veiligheidssysteem voor uw bedrijf of huis? Het kan ook met de QNAP TS-470 Pro NAS. De hardware is compatibel met meer dan 1200 IP-cameramodellen en levert ook uitbreidbare kanaallicenties voor uw IP-camera’s. Door gebruik te maken van de QNAP TS-470 Pro NAS, kunt u ook Vmobile installeren op uw computer, tablet of smartphone. Dit stelt u in staat om altijd en overal toegang te krijgen tot uw veiligheidscamera’s, maar geeft u ook de mogelijkheid om uw persoonlijke veiligheidssysteem op afstand te beheren. Dit spaart alvast heel wat kosten uit op lange termijn!

QNAP TS-470 Pro (uitbreiding)

Upgrade mogelijk
Hoewel de QNAP TS-470 Pro NAS heel wat functies heeft, deze kan altijd bijgewerkt worden met een 10GbE netwerkuitbreiding. Dit verhoogt de verwerkingscapaciteit van data nog meer!

Wanneer u veel grote bestanden wilt opslaan of verplaatsen, dan komt deze extra verwerkingscapaciteit zeker van pas. U ziet deze upgrade meestal bij kleine bedrijven, want persoonlijke gebruikers hebben deze extra optie niet nodig.

Kritische noten bij de nieuwe QNAP TS-470 Pro NAS
Elke hardware heeft zo zijn voor- en nadelen, dus dit is ook het geval voor de QNAP TS-470 Pro NAS. De functionaliteit van de QNAP TS-470 Pro NAS kan alvast niet betwist worden, maar toch konden we enkele nadelen vinden voor de nieuwe QNAP TS-470 Pro NAS. Toch moet het gezegd worden dat deze hardware veel meer voordelen heeft dan nadelen, want de nadelen hebben slechts een kleine impact op een beperkt aantal gebruikers.

De prijs
De QNAP TS-470 Pro NAS is vrij duur en vergelijkbare NAS apparaten zijn meteen een stuk goedkoper. Wanneer we even naar de specificaties van de QNAP TS-470 Pro NAS kijken, dan merken we meteen dat er niet veel verschil is tussen de QNAP TS-470 Pro NAS en andere apparaten die dezelfde functies (misschien zelfs meer?) aanbieden. Het grootste verschil zit namelijk in de prijs, want deze hardware is een stuk duurder dan vergelijkbare apparaten op de markt. Bij Beat-it.nl koopt u de QNAP TS-470 Pro voor gegarandeerd de laagste prijs.

Natuurlijk kunt u de QNAP TS-470 Pro NAS ook bijwerken met de zogenaamde 10 GBe upgrade. De 10 GBe upgrade verbetert netwerktoegang en maakt het gebruik van de QNAP TS-470 Pro NAS door verschillende personen heel wat soepeler.

Deze upgrade kan misschien wel fantastisch zijn, maar het ligt ver buiten het budget van het alledaagse huishoudens. De upgrade werd uitgebracht met kleine bedrijven in gedachten, maar zelfs kleine bedrijven zullen heel veel problemen hebben om het grote bedrag op tafel te leggen.

Optimalisatie
Hoewel de QNAP TS-470 Pro NAS vorige versies overtreft, toch kon deze hardware beter geoptimaliseerd worden. Een goed voorbeeld van slechte optimalisatie is de SSD caching optie die samengaat met de QNAP TS-470 Pro NAS. Deze optie is op het eerste zicht een zeer goed idee, maar verlaagd de capaciteit van dit apparaat aanzienlijk. Gebruik maken van deze optie is daarom niet echt een goed idee.

Geen VPN ondersteuning
Zij die houden van een extra veilige internetverbinding zullen waarschijnlijk wat teleurgesteld zijn in de QNAP TS-470 Pro NAS. Het is namelijk niet mogelijk om een internetverbinding te maken via een VPN provider. Het enige wat u wel krijgt is een VPN dienst, maar dit is misleidende reclame want deze dienst kan enkel gebruikt worden om verbinding te maken met de QNAP, en dus niet voor een verbinding vanop uw QNAP.

Conclusie QNAP TS-470 Pro NAS

Wilt u een NAS die een lange tijd zal meegaan en vindt u het niet erg om daarvoor iets extra te betalen? Dan is de QNAP TS-470 Pro NAS perfect voor u! Deze hardware moet gezien worden als een investering. U zult er niet alleen jaren plezier aan hebben, maar het zal u ook heel veel tijd besparen. Toch zijn er heel wat gelijkaardige apparaten met dezelfde functionaliteit die beter betaalbaar zijn. Hoewel deze apparaten dicht in de buurt komen van de QNAP TS-470 Pro NAS, zijn ze wel minder stevig gebouwd.