Swiftpoint GT: de eerste muis met natuurlijke touch gebaren

Vandaag in ons blog de Swiftpoint GT: de eerste muis met natuurlijke touch gebaren. Er zijn veel muizen beschikbaar die allemaal verschillende features hebben. U kunt een normale muis kopen die een oppervlakte nodig heeft om te werken, daarnaast zijn er track balls wat aanwijsapparaten zijn die makkelijker voor uw polsen zijn en tot slot zijn er ook nog track pads die gebaren ondersteunen. Er is echter een nieuw product uit Nieuw-Zeeland die al deze drie apparaten combineert en zo’n beetje met elk apparaat werkt wat u heeft. En de Swiftpoint GT en werkt met Windows, Mac, iOS en Android apparaten.

Swiftpoint GT muis

 

De Swiftpoint GT heeft touch gebaren met de precisie van een muis. U kunt swipen of pagina’s omslaan door gebruik te maken van gesimuleerde natuurlijke vinger- en polsbewegingen. Het apparaat heeft een ergonomische grip die vergelijkbaar is met het vasthouden van een pen en altijd comfortabel is, het maakt niet uit hoe groot uw handen zijn.

Deze muis is klein genoeg om overal te gebruiken, met of zonder een normaal muisoppervlakte. U kunt hem zonder problemen op een bureau, naast het touchpad van uw laptop of op uw been gebruiken. De Swiftpoint GT wordt aangedreven door een oplaadbare batterij en kan draadloos verbonden worden met Bluetooth. Er wordt een USB dongle meegeleverd voor het geval uw apparaat geen Bluetooth heeft. In dit artikel zullen we de Swiftpoint GT uitgebreid onder de loep nemen en kijken of hij echt zo revolutionair is als dat men beweert.

Specificaties

  • Muis oriëntatie: Rechtshandig
  • Knoppen: drie, inclusief een gebaren stylus en scrollwiel
  • Ondersteunde besturingssystemen: Window 7 / 8 / 10, Mac OS X 10.4 of nieuwer, Android 4.4 of nieuwer, Linux
  • Sensorresolutie: 1250 DPI
  • Afmetingen en gewicht: 56 x 40 x 33 mm, 24 gram
  • Batterij: ingebouwde oplaadbare lithium polymeer batterij met een batterijduur van twee weken
  • Oplaadtijd: 30 seconden voor één uur gebruik, twee uur voor twee weken gebruik
  • Draadloze technologieën: Bluetooth 4 LE, draadloze USB, 10 m bereik

 

Bouw en ergonomie

Wat in eerste instantie lijkt als een nachtmerrie om vast te houden, blijkt uiteindelijk een geweldige verrassing te zijn voor rechtshandige personen. De Swiftpoint GT is ergonomisch ontworpen om vastgehouden te worden als een pen en uw hand raakt niet vermoeid na langdurig gebruik. Hij bestaat voornamelijk uit plastic en heeft een rubberen deklaag op de plekken waar uw vingers het meeste contact maken. Dit zorgt voor een stevige en comfortabele grip die perfect is voor het vasthouden van de muis als een pen.

In minder dan een half uur kunt u de knoppen, scrollwiel en stylus met bijna of helemaal geen inspanning gebruiken. Wij gebruiken de Swiftpoint GT zo’n drie weken nu en we kunnen bevestigen dat u geen last van vermoeide handen zal krijgen na langdurig gebruik. We gebruikte de muis met een Microsoft Surface Pro en konden goed navigeren in de kleinere en meer beperkte werkoppervlaktes met de Swiftpoint.

Aangezien dit niet een typische muis, is het noodzakelijk om kleine aanpassingen in het gebruik te maken, maar deze zijn minimaal. De meest directe aanpassing heeft te maken met de traditionele linker- en rechtermuisknop. Zoals u kunt zien in de bovenstaande foto zit de linkermuisknop helemaal vooraan en dit is de perfecte plek om uw wijsvinger te plaatsen tijdens het gebruik. De rechtermuisknop bevindt zich direct achter de linker en het is erg makkelijk om met uw wijsvinger te wisselen tussen de linker- en rechtermuisknop. Voor het scrollwiel wisten we niet zeker of we de wijs- of middelvinger moesten gebruiken, maar beide manieren zijn mogelijk. Het scrollwiel voel stevig aan en heeft precies genoeg weerstand. Het navigeren met de meest gebruikte knoppen was totaal geen probleem.

Swiftpoint GT pen grip

 

Instellen en gebruik

Het instellen is snel en recht toe, recht aan. Sluit de USB dongle aan of volg de twee stappen voor het verbinden met Bluetooth en u kunt de Swiftpoint GT al gebruiken. Mocht u nog extra dingen aan willen passen, dan hoeft u er alleen maar voor te zorgen dat uw computer met het internet verbonden is en de knop aan de onderkant naar ‘CONFIG’ schakelen. De muis zal vervolgens een scherm met opties openen waarmee u uw apparaat kunt configureren, een driver kunt downloaden om uw ervaringen nog meer te verbeteren of een handleiding kunt openen over het gebruik van de configuratie tool. Met deze tool kunt u onder andere instellen hoe de bewegingen/gebaren reageren.

Van alle knoppen van de Swiftpoint GT duurde het het langste om aan de stylus te wennen. U moet leren welke hoeken niet goed werken met de stylus en hier zijn gelukkig niet veel van. Met een bescheiden draai van de pols van 10 graden kunt u scrollen in Excel spreadsheets, inzoomen op websites, schakelen tussen applicaties en zelfs het Windows 8 Charms menu naar voren brengen. We waren verrast hoe goed de stylus touch gebaren simuleerde toen we deze onder de knie hadden. Gebaren voelde natuurlijk aan in situaties waarbij scrollen en in-/uitzoomen constant nodig was. De stylus rolt en voelt daarnaast soepel op zo’n beetje alle oppervlaktes, maar presteert pas echt geweldig op muisvriendelijke oppervlaktes.

De touch gebaren kunt u zelfs gebruiken op machines die geen touchscreens gebruiken, zolang de machine uiteraard een van de bovenstaande besturingssystemen gebruikt. We probeerde de Swiftpoint GT uit op een Windows 7 apparaat en we konden zonder dingen aan te hoeven passen gebruik maken van de touch gebaren, afgezien van het Charms menu uiteraard, want deze is pas vanaf Windows 8 beschikbaar.

Al met al werkte de muis erg goed op de meeste oppervlaktes en dat geldt ook voor de palmondersteuningen van verscheidene laptops. De maximale gevoeligheid van 1250 DPI is iets hoger dan de meeste standaard muizen (welke vaak een DPI van 800 hebben), maar u kunt dit ook aanpassen. Met deze gevoeligheid konden we zelfs op de kleine palmondersteuningen van de Surface Pro werken.

 

Accessoires en additionele features

De Swiftpoint GT wordt geleverd met een compleet setje accessoires die zeker helpen om de prijs vergeleken met normale muizen te rechtvaardigen. De meegeleverde USB dongle is magnetisch dus u kunt de muis makkelijk aansluiten. Dit is niet alleen de manier waarop u de muis oplaadt, maar het leidt ook tot nog een andere noemenswaardige feature van de Swiftpoint. U kunt de muis namelijk al een uur gebruiken nadat u deze 30 seconden heeft opgeladen en een oplaadtijd van twee uur maakt het mogelijk om de muis twee weken te gebruiken. U hoeft u dus duidelijk nooit druk te maken over het opladen van de muis terwijl u onderweg bent. De magneet is ook aardig sterk, dus u kunt de muis aansluiten en snel met uw laptop naar de volgende vergadering lopen.

Als u zich echter zorgen maakt over dat u met de uitstekende muis mogelijk ergens tegenaan stoot, dan kunt u ook de meegeleverde docking accessoire op een willekeurige plek van uw laptop plakken en de magneet aan de andere kant zorgt ervoor dat de Swiftpoint GT niet op de grond valt. We probeerde te schudden met onze Surface Pro toen de muis verbonden was met de USB dongle en de docking accessoire. Het is uiteraard nog steeds mogelijk dat de muis ergens tegenaan komt als u haast heeft, maar voor de rest lijkt het dat de muis alleen loskomt door onpraktisch en agressief te schudden met de laptop.

Heeft u snel een muismat nodig? Heeft u een laptop met een palmondersteuning die een oppervlakte heeft die muisonvriendelijk is? Nou de Swiftpoint GT wordt ook nog eens geleverd met een mini muismatje die vasthecht aan de palmondersteuning van uw laptop. Aangezien u weinig ruimte nodig heeft om effectief met de Swiftpoint GT te bewegen zou u zonder problemen met deze beperkte oppervlakte moeten kunnen werken. Tot slot krijgt u ook nog eens een extra stylus onderdeel, een schoonmaakdoekje en een harde beschermende doos om al uw accessoires en de muis zelf te beschermen.

Conclusie Swiftpoint GT

Een prijs van ruim €100 voor een muis is voor sommige mensen misschien iets te duur, maar na een uitgebreide test met de Swiftpoint GT en na gezien te hebben wat hij allemaal kan doen zijn wij zeker overtuigd. Alle accessoires die u mogelijk nodig heeft worden allemaal meegeleverd in de beschermende doos en dankzij de ongeloofelijk snelle oplaadtijd van 30 seconden voor een uur gebruik hoeft u uw werk nooit meer te onderbreken. De extra meegeleverde onderdelen zorgen tot slot alleen maar voor meer duurzaamheid van uw investering.

Als u op zoek bent naar een muis die uw productiviteit verbetert of eentje die u makkelijk met u mee kunt nemen, kijk dan zeker eens naar deze bijzondere muis. De muis is een perfecte aanvulling op uw Microsoft Surface Pro, HP EliteBook of Lenovo Yoga.