Microsoft Visual Studio 2013 Professional

Een groot aantal ontwikkelaars maakt al gebruik van de Microsoft Visual Studio software, dus zijn er ook heel wat gebruikers die ondertussen de overstap hebben gemaakt naar Microsoft Visual Studio 2013. De vraag is alleen of Microsoft Visual Studio 2013 Professional echt beter is dan zijn voorgangers. Laten we even een kijkje nemen naar de voor- en nadelen van het softwarepakket en vooral of Microsoft Visual Studio 2013 u heel wat tijd kan besparen.


Microsoft Visual Studio 2013 Professional unwrapped

De verbeteringen volgens Microsoft

Microsoft heeft een groot aantal verbeteringen toegepast voor Microsoft Visual Studio 2013. Enkele van deze verbeteringen zijn de Cloud, ontwikkelaarshulpmiddelen en een betere gebruikersinterface.

Wanneer u gebruik maakt van Microsoft Visual Studio 2013, heeft u toegang tot de bijhorende Cloud. De Cloud maakt het gemakkelijk om uw code voor programma’s en apps online te bewaren, waardoor u op elk apparaat toegang kunt krijgen tot uw bewaarde werk. De Cloud maakt het ook gemakkelijk om uw werk met andere ontwikkelaars te delen, wat vooral van pas komt wanneer u deel uitmaakt van een team.

Het softwarepakket van Microsoft Visual Studio 2013 heeft ook een groot aantal hulpmiddelen voor ontwikkelaars. Zo kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van recente webontwerppatronen onder één gemakkelijke ASP.NET oplossing. Dit stelt u in staat om verschillende apps te ontwikkelen zonder dat u verschillende formulieren of API-projecten moet beheren en controleren.

Microsoft Visual Studio 2013 heeft nu ook een gebruiksvriendelijkere ontwikkelingsomgeving. U kunt nu uw code gemakkelijker controleren door gebruik te maken van de Peek Definition functie, dit laat u toe om context van coderegels te bekijken zonder dat u de coderegel verlaat en dit bespaart u heel veel tijd.

Wanneer u vaak in team samenwerkt, kunt u ook gebruik maken van de Team Explorer functie van Microsoft Visual Studio 2013 Professional. Dit hulpmiddel helpt u om in contact te blijven met teamleden en ook om samen met hen aan projecten te werken.

Het ontwikkelen van Windows Store Apps is ook veel gemakkelijker gemaakt door Microsoft Visual Studio 2013 Professional. Het softwarepakket levert ondersteuning voor gecodeerde UI-tests van XAML applicaties en een bijkomend programma waarmee u het reactievermogen van de gebruikersinterface kunt testen en de profilering van het energieverbruik voor XAML en HTML applicaties. Microsoft Visual Studio 2013 Professional bevat nu ook verbeterde hulpmiddelen voor geheugenprofilering voor HTML applicaties en een betere integratie met de Windows Store.

Gebruik maken van Microsoft Visual Studio 2013 heeft ook positieve gevolgen voor uw klanten, want het softwarepakket voorziet nieuwe applicaties voor samenwerking en productiviteit. De nieuwe toepassingen zijn allemaal gebaseerd op hulpprogramma’s die uw klanten al kennen, waardoor er geen tijd verspild wordt aan het leren van nieuwe programma’s of toepassingen.

De standaardeditie van Microsoft Visual Studio 2013 bevat de meest gebruikte programmeertalen zoals Visual Basic.Net, C#, F# en C++ en kan worden gebruikt voor ASP.NET applicaties, XML webservices, desktopapplicaties en mobiele applicaties. Extra programmeertalen zijn beschikbaar via het MSDN abonnement.

De systeemvereisten voor Microsoft Visual Studio 2013

Als u momenteel met een verouderde computer werkt en gebruik wilt maken van Microsoft Visual Studio 2013, dan is het nu tijd om een nieuwe computer te kopen of om uw bestaande computer te upgraden.

Microsoft Visual Studio 2013 heeft een processorsnelheid nodig van minimum 1,60 GHz en werkt alleen met besturingssystemen zoals Windows 7, Windows 8, Windows Server 2008 en 2012. Het is goed mogelijk dat u het programma wel op een ander besturingssysteem kunt installeren, maar dan krijgt u zeker te maken met een verminderde functionaliteit. Verder hebt u minstens 1 GB geheugen nodig en minstens 10 GB op uw 5400 RPM harde schijf.

Het wordt ook aangeraden om uw Internet Explorer browser bij te werken naar de laatste nieuwe versie. Wanneer u een versie hebt die lager is dan Internet Explorer 10, dan kan het gebeuren dat bepaalde functies van het programma niet naar behoren zullen werken.

Microsoft Visual Studio 2013 Professional screenshot

Onze mening over Microsoft Visual Studio 2013

Hoewel wij standaard een kritische houding aannemen bij de nieuwe releases van software, moeten we erkennen dat Microsoft Visual Studio 2013 toch aanzienlijk beter is dan zijn vorige versies. De Cloud functie is voor ons het grootste voordeel, want zo loopt u minder risico dat werk wordt kwijtgespeeld. De hulpmiddelen komen ook goed van pas, niet alleen voor beginnende ontwikkelaars maar ook voor zij die hier jarenlang ervaring mee hebben. Het bewerken en controleren van coderegels is ook efficiënter en sneller met deze versie van Microsoft Visual Studio. Microsoft Visual Studio 2013 kan complexe of grote projecten ook heel wat gemakkelijker maken, vooral wanneer u in teamverband werkt. De Cloud is zonder twijfel de beste feature die aan deze nieuwe versie van Microsoft Visual Studio 2013 werd toegevoegd.

De vorige versies van Microsoft Visual Studio crashten ook regelmatig. Dit probleem doet zich niet langer voor bij Microsoft Visual Studio 2013, maar u moet er natuurlijk voor zorgen dat uw systeem aan de systeemvoorwaarden voldoet. Het voortdurend crashen van vorige Microsoft Visual Studio versies was wat ons betreft een groot probleem. Terwijl de computer voldeed aan alle systeemvoorwaarden, was de klant regelmatig zijn coderegels kwijt door onverwachte crashes. Microsoft Visual Studio 2013 is beter geoptimaliseerd en een stabieler programma in het algemeen.

Toch zijn er enkele dingen waar we minder tevreden mee ben, vooral de prijs voor het softwarepakket. De professionele versie van Microsoft Visual Studio 2013 kost (adviesprijs) toch een redelijke € 647,-. En upgraden is slechts mogelijk vanaf de voorlaatste editie (2012). Dit is meestal geen probleem voor ervaren ontwikkelaars die hun strepen al hebben verdiend en goed verdienen aan de applicaties en programma’s die zij hebben ontwikkeld, maar het kan toch wel problematisch zijn voor beginnende ontwikkelaars die gebruik willen maken van deze software en hun carrière als ontwikkelaar willen starten. Hoewel veel beginnende ontwikkelaars zich dit pakket niet kunnen veroorloven, vinden wij dat het programma zijn geld meer dan waard is.

De prijs van het professionele pakket kan misschien wel wat tegenvallen, maar er is ook een gratis editie voor Microsoft Visual Studio 2013, namelijk de Express editie. Hoewel veel ontwikkelaars vrij negatief staan ten opzichte van de Express versie, Microsoft Visual Studio Express kan ook gebruikt worden voor het ontwikkelen van commerciële apps en programma’s. Dit maakt de Express editie een goed alternatief voor zij die de professionele versie niet kunnen betalen.

Er werden heel wat verbeteringen aangebracht in Microsoft Visual Studio 2013, maar toch zijn er problemen die nog steeds niet zijn opgelost. De meeste problemen doen zich nog altijd voor op het gebied van WinRT. Het probleem dat mij het meeste stoort is de ontbrekende integratie voor het aanmaken van een Windows Store Account en voor het vrijgeven van een app in de Windows Store.

Het grote aantal features kan in het algemeen als positief worden beschouwd, maar ze kunnen ook heel afleidend zijn, vooral wanneer u veel van deze features gebruikt.

Andere edities van Microsoft Visual Studio 2013

Microsoft zou Microsoft niet zijn als er geen bijkomende pakketten beschikbaar waren. Microsoft Visual Studio 2013 kan ook worden aangekocht met MSDN. Dit softwarepakket geeft u toegang tot duizenden Microsoft producten en enkele bijkomende diensten. Microsoft Visual Studio 2013 met MSDN is een totaalproduct die alles in huis heeft voor ontwikkelaars, inclusief extra opties voor ontwerpen, ontwikkelen en het testen van uw code op allerlei platformen, inclusief Windows Azure.

Het Microsoft Visual Studio 2013 Professional pakket met MSDN mag dan wel één van de beste producten zijn voor ontwikkelaars, de kostprijs ligt alvast heel hoog. Als u gebruik wenst te maken van dit pakket, moet u een abonnement aanschaffen. De kostprijs voor Microsoft Visual Studio 2013 met MSDN ligt op 1,283.65 euro en kost 855.41 euro wanneer u het abonnement wilt vernieuwen.

Naast de professional versie en het MSDN abonnement, kunt u ook gebruik maken van de Ultimate of Premium versie. Wanneer u gebruik wilt maken van de ultimate versie met MSDN wil ik slechts één kleine waarschuwing meegeven, het softwarepakket kost een duizelingwekkende 17.228,00 euro! De Ultimate versie heeft heel wat extra features, maar gezien de kostprijs zou ik toch eerder kiezen voor de professionele editie.

Hebt u toch nog iets meer functies nodig dan er op de professionele versie beschikbaar zijn, dan kunt u altijd kiezen voor de premium versie van Microsoft Visual Studio 2013. De systeemvereisten voor de premium versie zijn net dezelfde als voor de professionele versie. De premium versie bevat extra features, maar de kostprijs ligt ook heel wat hoger dan de professionele versie, namelijk op € 7.927,-.

Conclusie voor het Microsoft Visual Studio 2013 Professional pakket

Wij moet erkennen dat Microsoft een goed product op de markt heeft gebracht, er zijn heel wat verbeteringen aangebracht die het geheel gebruiksvriendelijker maken en u heel wat tijd kunnen besparen tijdens het ontwikkelen van een nieuw programma of applicatie. Als u momenteel werkt met een oudere versie van Microsoft Visual Studio, en als uw systeem voldoet aan de vereisten, dan is het zeker aangeraden om up te graden naar Microsoft Visual Studio 2013. De Visual Studio pakketten zijn bij ons uit voorraad leverbaar en wij geven er de Laagste Prijsgarantie op.