Synology RackStation RS3614xs: extra databeveiliging en dataopslag voor bedrijven

De Synology RackStation RS3614xs/​RS3614RPxs is speciaal ontworpen voor grote ondernemingen en zorgt voor de perfecte hardware voor dataopslag, deze is ook aangesloten op een netwerk. RackStation RS3614xs/RS3614RPxs plaatst al uw data op één gemakkelijke plaats en maakt het beheer van uw data ook heel wat gemakkelijker.

 

Synology RackStation RS3614xs/RS3614RPxs (front)

Uitmuntende technologie

Voor we een goed beeld kunnen vormen van de mogelijkheden van de RackStation RS3614xs/RS3614RPxs, moeten we natuurlijk kijken naar de specificaties van deze hardware. Laten we even de bouw van deze hardware beoordelen voor we verdergaan naar zijn gebruiksvriendelijkheid.

Speciaal gebouwd voor bedrijven
De RackStation RS3614xs/RS3614RPxs heeft een hoog prestatievermogen, met een snelheid van 3518 MB/s en 282.660 IOPS in een RAID-5 configuratie. RackStation RS3614xs/RS3614RPxs heeft ook 4 GB RAM geheugen, maar kan ook worden uitgebreid wanneer er nood is aan meer geheugen. Het systeem kan worden uitgebreid tot 32 GB ECC RAM.

Naast de RAM kunnen ook de HDD lades worden aangevuld door middel van twee Synology RS3614xs/RS3614RPxs. Dit verhoogt de totale opslagcapaciteit tot maar liefst 216 TB, zeker genoeg opslagruimte voor grote bedrijven.

SATA ondersteuning
Deze hardware heeft 4 Gigabit-poorten en Dual PCI Express Gen3 x 8 sleuven, dit betekent dat dual 10GbE netwerkkaarten op het systeem geïnstalleerd kunnen worden. Wanneer u dus regelmatig gebruik maakt van data-intensieve toepassingen, dan komt deze upgrade zeker goed van pas.

De RackStation RS3614xs/RS3614RPxs heeft ook ondersteuning voor SATA II 6Gb/s, en daarom kan dit systeem heel wat aan. Wanneer u dus op zoek bent naar een betere versie van uw huidige systeem, dan is dit zeker een optie die u moet overwegen.

Extra redundantiemechanismen
Redundantiemechanismen is niet iets dat u bij elk NAS systeem gaat terugvinden. De RackStation RS3614xs/RS3614RPxs wordt geleverd met redundantiemechanismen, waardoor u altijd op het systeem kunt rekenen wanneer u het nodig heeft. Dit betekent dat het systeem altijd beschikbaar zal zijn wanneer er een netwerkstoring optreedt.

Betere overdracht van bestanden
Het overdragen van bestanden is één van de belangrijkste opties voor bedrijven. RackStation RS3614xs/RS3614RPxs heeft een ingebouwde engine voor hardware encryptie, dit zorgt ervoor dat de CPU tijdens het overdragen van bestanden voor andere taken gebruikt kan worden.

Gebruikers kunnen ook rekenen op Advanced Encryption Standard of AES op gedeelde mappen. Deze encryptie verhoogt de veiligheid van uw bestanden tijdens de overdracht, maar zorgt er ook voor dat de prestatie van de hardware niet beïnvloedt wordt. De algemene leessnelheid van de RackStation RS3614xs/RS3614RPxs haalt gemakkelijk meer dan 2.600 MB/s, meer dan genoeg dus voor al uw bedrijfsnoden.

Uitmuntende garantie en ondersteuning
De meeste hardware komt slechts met 3 jaar garantie, maar dit is niet het geval voor de RackStation RS3614xs/RS3614RPxs. RackStation RS3614xs/RS3614RPxs komt met vijf jaar garantie en dit is meer dan de meeste andere NAS hardware.

Synology RackStation RS3614xs/RS3614RPxs (back)

Gebruiksvriendelijkheid

De bouw van deze hardware is niet de enige factor die wij moeten beoordelen, want de gebruiksvriendelijkheid is natuurlijk ook heel belangrijk, vooral de gebruiksvriendelijkheid voor bedrijven.

Wanneer we kijken naar de gebruiksvriendelijkheid van RackStation RS3614xs/RS3614RPxs merken we dat dit zeker goed zit. Het integreren van een account is namelijk heel simpel dankzij de bijkomende ondersteuning voor Windows AD, LDAP en Domain Trust. Er is ook een speciale functie voorzien waarmee u onmiddellijk een “Home” folder kunt aanmaken.

Toch moeten wij ook vermelden dat wij de RackStation RS3614xs/RS3614RPxs niet alleen geschikt vinden voor bedrijven, maar ook voor gezinnen die deze hardware kunnen veroorloven. Alles kan gemakkelijk gedeeld worden en iedereen kan altijd toegang krijgen tot hun bestanden vanop een extern apparaat. Dit wordt mogelijk gemaakt door het QuickConnect programma van Synology. Met QuickConnect krijgt u altijd toegang tot uw bestanden, vanop gelijk welk apparaat en elke browser. QuickConnect is een gratis functie waarvan RackStation RS3614xs/RS3614RPxs eigenaars gebruik kunnen maken.

Simplistisch Centraal Beheersysteem

Het centrale beheersysteem is zeker één van de belangrijkste onderdelen van deze hardware. Synology staat bekend voor zijn gebruiksvriendelijke beheersystemen, dus dit is zeker niet anders voor het centraal beheersysteem die samengaat met de RackStation RS3614xs/RS3614RPxs.

Extra ingebouwde veiligheid
Het centraal beheersysteem voor de RackStation RS3614xs/RS3614RPxs heeft een extra ingebouwde veiligheid die de systeemstatus, schijfstatus, opslaggebruik, logboeken en brongebruik in de gaten houdt. Omdat het verlies van bestanden zeer dramatische gevolgen kan hebben voor elk bedrijf, is deze feature natuurlijk heel waardevol. Wanneer er dan toch problemen optreden, is het zeer gemakkelijk voor één persoon om het probleem te achterhalen.

Centrale configuratie
De RackStation RS3614xs/RS3614RPxs heeft een centraal beheersysteem die het mogelijk maakt om verschillende servers met verschillende locaties in te stellen. De systeemadministrator kan hierbij gebruik maken van beleidsregels die gebruikt worden voor specifieke servergroepen. Het systeem neemt ook automatisch regels van een welbepaalde groep over en configureert deze ook automatisch, dit zorgt onmiddellijk voor heel wat uitgespaarde tijd.

Meldingen en updates
Met de RackStation RS3614xs/RS3614RPxs moet u ook niet naar meldingen zoeken op verschillende servers, of moet u ook niet verschillende updates gaan toepassen. Alle informatie wordt verzameld op één locatie, waardoor het heel simpel is om alle gebeurtenissen te bekijken, of updates toe te passen. Dit maakt het beheer van al uw servers heel wat gemakkelijker en minder tijdrovend!

Snel beheren en corrigeren van opslagcapaciteit
Wanneer u met meerdere servers werkt, kan het wel eens gebeuren dat er dringend ruimte moet worden vrijgemaakt. Vaak komt dit alleen maar aan het licht wanneer er al problemen zijn. Dit is echter niet het geval voor de RackStation RS3614xs/RS3614RPxs, want u krijgt genoeg hulpmiddelen met de Synology technologie.

U kunt bijvoorbeeld rekenen op de broncontrole, deze houdt de prestaties van de CPU en geheugen in de gaten, maar controleert ook het beschikbare volume op schijfstations. Dan is er ook nog de opslaganalyse. Deze functie kan u helpen om de inhoud op uw NAS te visualiseren en toont u welke mappen er worden gebruikt en door wie. Er is ook een functie voor verkeerbeheer, waardoor uw NAS systeem minder kans heeft om uit te vallen of kan problemen voorkomen voor bepaalde gebruikers. Het hulpmiddel geeft de systeemadministrator de mogelijkheid om bepaalde snelheidsbeperkingen toe te kennen aan welbepaalde groepen en gebruikers, zodat zij geen problemen veroorzaken voor andere gebruikers die met het systeem verbonden zijn.

Conclusie

Onze mening over de nieuwe RackStation RS3614xs/RS3614RPxs is zeker positief! Meer zelfs, wij vonden het heel moeilijk om iets negatief over deze hardware te zeggen.
Allereerst zit deze hardware ongelooflijk goed in elkaar en het is zeker duidelijk dat de RackStation RS3614xs/RS3614RPxs speciaal voor bedrijven werd ontworpen. Deze hardware heeft namelijk alles in huis wat een klein bedrijf nodig heeft om altijd naar behoren te functioneren.

Natuurlijk is er altijd één iets waar bepaalde bedrijven zich van andere onderscheiden, en dit is ook het geval voor Synology. Dit bedrijf heeft een uitmuntende ondersteuningsdienst, en u hoeft er ook niet voor te betalen! Veel NAS leveranciers rekenen abonnementskosten voor ondersteuning aan, of laten u bijbetalen voor enkele extra jaren garantie. De ondersteuning bij Synology is dus volledig gratis en dat kunnen wij alleen maar toejuichen.

Toch was het heel moeilijk om iets negatief te vinden en dit zou geen goede beoordeling zijn, moesten we geen negatief punt vermelden. Het enige negatieve wat wij konden vinden is hoe de verkoop van de RackStation RS3614xs/RS3614RPxs gebeurt. Wanneer u naar de website van Synology surft, dan zult u merken dat de RackStation RS3614xs/RS3614RPxs niet op hun website kan worden aangekocht. Synology fungeert dus enkel als producent, hierdoor moet u op zoek naar een degelijke verkoper die u dezelfde garanties verschaft. Toch is dit het enige negatief punt dat wij konden vinden over de RackStation RS3614xs/RS3614RPxs, en dit zegt heel veel over de kwaliteit van deze hardware en zijn uitmuntende functionaliteit.

Is het aankopen van RackStation RS3614xs/RS3614RPxs aangeraden? Dat is het zeker, niet alleen voor kleine en middelgrote bedrijven, maar ook voor grote ondernemingen, waarvoor de hardware eigenlijk is bedoeld. De RackStation RS3614xs/RS3614RPxs heeft alles in huis voor bedrijven en ook nog eens een zeer voordelige prijs, althans wanneer u deze hardware vergelijkt met gelijkaardige systemen van concurrenten.

Bepaalde verdelers bieden deze hardware ook tweedehands aan, maar dit is niet aan te raden. De tweedehands RackStation RS3614xs/RS3614RPxs zijn misschien wel goedkoper, maar zijn komen niet met een garantie en u bent ook minder zeker over de kwaliteit.

Verder moeten wij ook nog vermelden dat de RackStation RS3614xs/RS3614RPxs geschikt is voor zowel beginnende als ervaren netwerkbeheerders. De RackStation RS3614xs/RS3614RPxs heeft naar ons oordeel een ongelooflijk simpele gebruikersinterface, waardoor het gebruik niet alleen gemakkelijk is voor de systeemadministrators maar ook voor andere gebruikers.

Bedrijven die het systeem voor de eerste keer gaan gebruiken, kunnen ook rekenen op een groot aantal informatiepagina’s die terug te vinden zijn op de Synology website. Ga dus zeker naar de Synology website als u kiest voor de RackStation RS3614xs/RS3614RPxs en ontdek alle mogelijkheden die met dit prachtige stuk hardware samengaan.

Wij leveren de Synology RackStation RS3614xs/RS3614RPxs uit voorraad en met Laagste Prijsgarantie.