HP 2920 switches

Organisaties die behoefte hebben aan kosteneffectieve, schaalbare netwerk switches, worden op hun wenken bediend door de HP 2920 Switch serie. De HP 2920 Basic Layer 2 en 3 switches bieden veiligheid, schaalbaarheid en gebruiksgemak voor het grootbedrijf en universiteiten, maar ook voor  het MKB en vestigingsnetwerken. De krachtige HP Networking ASIC levert low latency, grotere packet buffering, adaptieve stroomconsumptie. Verdere eigenschappen zijn modulaire stacking, 10GbE, RIP routing, PoE+ (sommige modellen), ACLs, sFlow en IPv6.

HP 2920 switch (front)

De managed HP 2920 switches kunnen beheerd worden met de optionele HP Intelligent Management Center (IMC) software, voor een totaaloverzicht van uw gehele netwerk. Deze software is voorbereid voor Software-defined Network (SDN) met OpenFlow-ondersteuning.

Hardware
De 2920-serie bestaat uit 4 modellen, waarvan de switches in PoE+ uitvoering stroom door kunnen geven aan aangesloten apparatuur, zoals dumb terminals en IP-telefoons:

  • 2920-24G
  • 2920-24G-PoE+
  • 2920-48G
  • 2920-48G-PoE+

De 2920-48G-PoE+ is overigens ook in een 740W-uitvoering (ipv de reguliere 370W) verkrijgbaar en daarnaast zijn er removable power supplies voorhanden die zelfs tot 1440W PoE+ bieden.

De 2920-24G en 2920-24G-PoE+ zijn uitgerust met 24 stuks RJ-45 autosensing 10/100/1000 poorten, en de 2920-48G en 2920-48G-PoE+ beschikken over 48 stuks RJ-45 autosensing 10/100/1000 poorten. Van deze poorten zijn steeds 4 exemplaren van zogenaamde dual personality type. Deze kunnen ook fungeren als SFP-aansluiting.

Je kunt daarnaast optioneel maximaal 4 stuks 10 Gigabit ethernetpoorten van het type SFP+ en/of   10GBase-T toevoegen, evenals een stacking module met 2 poorten. Al deze opties zorgen voor zeer  flexibele plug&play stacking- en uplink-mogelijkheden. Er kunnen maximaal 4 units gecombineerd worden tot een virtuele switch.

Er worden weliswaar steeds vaker allerlei soorten draadloze apparaten verbonden met een netwerk, zoals tablets, laptops en telefoons, maar het gebruik van "ouderwetse" CAT-netwerkkabels is zeker geen verleden tijd. Daarom heeft HP de 2920-switches hybride gemaakt: het vaste deel van het netwerk wordt gecombineerd met het draadloze deel. De ASIC runt zowel de bedrade als de draadloze functies van de switch.

Features
Naast enigszins voor de hand liggende mogelijkheden en eigenschappen als Quality of Service (QoS), SNMP-management, Layer 2 switching, en 802.1X biedt een HP 2920 switch ook IPv6-support, OpenFlow-ondersteuning, geïntegreerd out-of-band management, en LLDP-MED discovery. LLDP-MED is een extensie op het link layer discovery protocol en ontworpen voor gebruik van VoIP, videoconferencing en andere media endpoint communicatie.

Andere eigenschappen die vooral binnen grote netwerken gewaardeerd zullen worden zjn high-speed failover, high port densities en SDN-support (Software Defined Networking. Door OpenFlow aan de 2920-familie toe te voegen geeft HP de mogelijkheid aan netwerkarchitecten om netwerken te ontwerpen met gescheiden data- en beheerpaden.

De 2920s bezitten meervoudige Layer 2 mogelijkheden, zoals VLAN-support en tagging, GARP VLAN registratie, Jumbo Packets, IEEE 802.1v protocol-gebaseerde VLANs en RPVST+.

Daarnaast is er een robuuste Basic Layer 3 feature set, met onder andere statische en RIP routing, PoE+, ACLs, sFlow en IPv6. Er is geen softwarelicentie benodigd. Nieuw is ook de DHCP server, die de kosten van IPv4-adresmanagement beperkt houdt.

De HP 2920 switch is volledig bedienbaar via een beveiligde browser-interface en de CLI via een  seriële console, Telnet of SSH, of welke netwerkmanagementmethode dan ook.

HP 2920 switch (zoom)

Energieverbruik
Uit tests blijkt dat de HP 2920 switches bijzonder weinig energie gebruiken. Ze ondersteunen Energy Efficient Ethernet (EEE), een feature die het energieverbruik per poort terugbrengt als het linkgebruik dat toelaat. Alle poorten op de switch ondersteunen EEE. Het energiegebruik kan zo tot 85% minder dan vergelijkbare apparaten verminderd worden.

Doordat de switches tot maximaal 55 graden Celcius kunnen werken is het niet nodig de hele tijd fans te laten draaien. Door gebruik van fans met variabele snelheid kan zowel het geluidsniveau als het stroomverbruik op een laag niveau gehouden worden. Dit scheelt gemiddeld 13% aan stroom in vergelijking met het gemiddelde.

Support en verkrijgbaarheid
De metalen constructie van de switches is zeer degelijk en er worden alleen kwaliteitscompontenen gebruikt. Dat zie je terug in de levenslange garantie op de units, met geavanceerde vervangingsgarantie en next-business-day levering. HP heeft er het volste vertrouwen in dat deze switches niet zullen falen door fabrieks- of ontwerpfouten.

Beat-it.nl kan de HP 2920 switches leveren met een van de HP Care Packs waarmee u de service naar een hoger niveau brengt en de continuiteit van uw organisatie waarborgt. Uiteraard kunt u ook bij ons terecht voor accessoires als snoeren en kables, rack-toebehoren en power supplies.