AXIS Companion Line: alles-in-een beveiligingsoplossing voor kleine bedrijven

In de bedrijfswereld is beveiliging een onderwerp waar vaak niet genoeg aandacht aan wordt besteed. Vooral voor kleinere bedrijven is het een onderwerp dat niet erg hoog op hun to-do-lijst staat. De reden voor dit, is dat dit vaak gepaard gaat met het investeren in dure beveiligingscamera’s, welke totaal niet gebruiksvriendelijk zijn en eerder afgestemd lijken voor grotere organisaties. AXIS probeert dit probleem op te lossen, door een alles-in-een beveiligingsoplossing te bieden die speciaal bedoeld is voor kleinere bedrijven. In het blog van vandaag zullen we kijken wat de AXIS Companion Line u zoal kan bieden.

AXIS Companion Line packshot

 

Wat is de AXIS Companion Line?

De AXIS Companion Line is een professionele totaaloplossing voor kleine bedrijven, welke gebaseerd is op dezelfde AXIS kwaliteit die het bedrijf biedt met hun producten voor grotere organisaties. De lijn bestaat uit camera’s, recorders, software en accessoires, welke allemaal beschikbaar zijn voor prijzen die betaalbaar zijn voor kleinere ondernemingen, zodat u niet uw bankrekening hoeft te plunderen om met een gerust hart ’s avonds naar bed te gaan. Alle producten zijn ontwikkeld met de vereisten van het kleine bedrijfssegment in gedachten en mochten u behoeften in de toekomst veranderen, dan kan de videosurveillance aangepast worden om aan uw nieuwe vereisten te voldoen.

Hoe werkt het?

De oplossing is gebouwd rond de AXIS Companion video management software, welke u de mogelijkheid geeft om live of opgenomen video’s in uw bedrijfspand of zelfs op afstand vanaf een andere locatie te bekijken. De videosurveillance wordt geïnstalleerd met speciale AXIS Companion IP-camera’s, welke verbonden worden met een AXIS Companion Recorder. Dit is een netwerkvideorecorder met acht kanalen en een ingebouwde PoE switch, die de mogelijk biedt om 1-2 maanden op te nemen.

AXIS Companion IP-camera’s

AXIS biedt een viertal IP-camera’s welke geschikt zijn voor uiteenlopende situaties, zowel binnen als buiten. Hieronder zullen we de verschillende modellen bespreken, zodat u direct kunt zien welke camera het beste bij uw specifieke behoeften past. Bij alle camera’s is het belangrijk om te onthouden dat ze alleen maar ondersteund worden door de AXIS Companion video management software en mobiele app.

AXIS Companion Dome

Deze kleine camera (ongeveer zo groot als de palm van uw hand) is een vaste dome die bedoeld is voor binnengebruik en biedt video met een hoge kwaliteit in HDTV 1080p / 2 MP resolutie en WDR. De camera heeft PoE en een ingebouwd microSD slot voor lokale opslag. De ondersteuning voor de Zipstream technologie van Axis zorgt ervoor dat u een maximale opnametijd kunt bereiken.  Andere features zijn een HDMI aansluiting om de camera rechtstreeks te verbinden met een confrontatiemonitor en vandaal- en stofbestendigheid. U kunt de camera aan de muur of het plafond bevestigen. Dit model is ook beschikbaar als Wireless versie.

AXIS Companion Eye

Net als de Dome biedt dit model een videokwaliteit van HDTV 1080p / 2 MP en WDR voor scènes met complexe lichtomstandigheden. Deze camera heeft echter ook een ingebouwde IR verlichting, zodat u zelfs in volledige duisternis uw pand in de gaten kunt blijven houden. Via PoE kunt u een netwerkverbinding tot stand brengen en de camera wordt elektrisch aangedreven via een enkele stroomkabel. Wederom is er ondersteuning voor een microSD kaart en de Axis Zipstream technologie. Bij de Eye heeft u de keuze uit twee modellen. Eentje is bedoeld voor binnengebruik en de andere voor buiten. U krijgt tot slot een garantie van drie jaar.

AXIS Companion Cube

Afgezien van het design verschilt de Cube niet heel veel van de andere camera’s, maar er zijn wel weer een aantal features die hem uniek maken. Zo heeft hij IR verlichting om zowel tijdens de dag als nacht uw pand in de gaten te houden (uitsluitend bedoeld voor binnengebruik), een passieve infrarood bewegingssensor, microfoon en mini-speaker. U kunt hem makkelijk met de druk op een knop met uw draadloze netwerk verbinden, maar standaard PoE is ook mogelijk. Wanneer u deze camera koopt, dan wordt een 64GB AXIS Companion Card meegeleverd, zodat u voldoende ruimte heeft om uw video’s op te slaan. Tot slot wordt er nog een bevestigingsklem meegeleverd, zodat u de camera aan de muur of in een hoek kunt bevestigen.

AXIS Companion Bullet

Deze laatste camera biedt dezelfde functionaliteiten als de Eye, maar heeft een vlakke voorkant, zodat reflecties verminderd worden. In tegenstelling tot de Eye is deze alleen bedoeld voor buitengebruik. Voor de rest van de features verwijzen we u naar het stukje over de Eye.

AXIS Companion Recorder

Dit is een compacte netwerkvideorecorder voor maximaal acht Axis netwerkcamera’s. Hij is voorzien van een ingebouwde PoE switch voor makkelijke installatie. Het apparaat heeft een harde schijf die speciaal bedoeld is voor beveiligingsdoeleinden en een design zonder ventilator. Voor het makkelijk exporteren van video-opnamen heeft het bedrijf een USB poort toegevoegd. Een draadloos toegangspunt is toegevoegd om een makkelijke installatie mogelijk te maken en rechtstreeks toegang tot het systeem te bieden met mobiele apparaten. U heeftt bij de AXIS Companion Recorder de keuze uit een model met 2TB of een 4TB harde schijf.

AXIS Companion Recorder

Accessoires

Axis biedt ook een aantal accessoires aan die u optioneel aan kunt schaffen om de mogelijkheden van uw totaaloplossing nog meer uit te breiden. Deze bestaan uit een AXIS Companion Card van 64GB, AXIS Companion Recorder bevestigingsklem en een AXIS Companion Switch. Hieronder zullen we deze weer kort bespreken.

AXIS Companion Card 64GB

Dit is een lokale opslagoplossing met hoge prestaties, welke geoptimaliseerd is voor videobewaking en biedt ondersteuning voor gezondheidsmonitoring met Axis camera’s. Lokale opslag wordt ondersteund in de meeste netwerk videoproducten van Axis en maakt flexibele opname oplossingen mogelijk met gedecentraliseerde video-opname, waardoor de behoefte voor een server, DVR of NVR geëlimineerd wordt. De AXIS Companion Card 64GB optimaliseert gebruik van bandbreedte, aangezien de video-opname opgeslagen wordt op elke camera, zelfs als bandbreedte gelimiteerd of afwezig is. Gecombineerd met de Axis Zipstream technologie kan zelfs kwalitatieve video effectief lokaal opgenomen worden op de AXIS Companion Card.

AXIS Companion Recorder bevestigingsklem

De bevestigingsklem voor de AXIS Companion Recorder zorgt ervoor dat deze op een vaste locatie bevestigd kan worden, het maakt niet uit of dit op de muur, in schappen of onder tafels is. Het design en de vorm maken het mogelijk om de recorder in twee tegenovergestelde richtingen te bevestigen.

AXIS Companion Switch

Deze compacte switch biedt netwerk en stroom aan maximaal vier netwerkcamera’s met Plug & Play installatie. Als u deze switch als een centrale stroombron gebruikt, wordt zowel installatie en onderhoud vereenvoudigd. In samenwerking met de AXIS Companion Card 64GB is de switch bedoeld voor kleine systemen met maar een paar camera’s en basis video opslag behoeften.

AXIS Companion video management software

Deze software waar de mobiele apps voor iOS en Android ook onder vallen, is ontwikkeld voor bedrijven die basis monitoring nodig hebben voor panden, personen en eigendommen. Deze software biedt een snelle en eenvoudige systeeminstallatie en intuïtief gebruik. De Axis Secure Remote Access technologie geeft u toegang tot live of opgenomen video vanaf een externe locatie zonder dat het netwerk of de router hiervoor geconfigureerd hoeft te worden. Axis Companion kan naadloos uitgebreid worden naar 16 camera’s per locatie. Er wordt een nauwe integratie met alle producten in de Axis Companion Line en de volledige flexibiliteit van het complete productaanbod van Axis geboden.

AXIS Companion video management software

Conclusie AXIS Companion Line

Zoals u ziet is de AXIS Companion Line een totaaloplossing die zeer snel en eenvoudig om te gebruiken is. U hoeft niet langer grote handleidingen door te bladeren om gebruik te maken van uw camerasysteem, omdat de netwerkrecorder en software naadloos samenwerken met uw camera’s. De oplossing is ook toekomstbestendig, aangezien u gemakkelijk een Axis camera toe kunt voegen en dit tot een maximum van 16 camera’s, wat meer dan genoeg zou moeten zijn voor de meeste kleine bedrijven. Ook tijdens vakanties hoeft u zich geen zorgen te maken, aangezien u vanaf een externe locatie live of opgenomen video’s kunt bekijken, zodat u onbezorgd kunt genieten van uw vakantie. Het mooiste van alles is dat u niet een hoop geld hoeft te investeren om te beginnen met het beveiligen van uw bedrijfsomgeving, dus zelfs als u een erge kleine onderneming heeftt is er geen excuus meer om te wachten met het beveiligen van uw pand.

Mocht u na het lezen van dit artikel geïnteresseerd zijn in de AXIS Companion Line, maar niet zeker weten welke camera het beste bij uw situatie past, neem dan zeker contact met ons op, zodat we samen met u een geschikte totaaloplossing kunnen vinden. Wij leveren het complete Companion productgamma en zijn officieel AXIS Companion Partner en kunnen indien gewenst de installatie voor u verzorgen.