Veeam Backup & Replication: uitgebreide gegevensbeveiliging voor alle workloads

Door de vele technologische ontwikkelingen die bijna dagelijks plaatsvinden worden we steeds meer afhankelijk van technologie. Voor het overgrote deel zijn de gevolgen hiervan alleen maar positief, omdat we onder andere meer werk gedaan kunnen krijgen in minder tijd, kosten kunnen besparen en klanten beter op maat kunnen bedienen. Het probleem is echter dat er altijd kwaadwillende personen of zelfs groepen op de loer liggen die hier een slaatje uit proberen te slaan. U kunt geregeld informatie vinden over bedrijven die hun gegevens kwijt zijn geraakt. Deze gegevens zijn privacygevoelig, kunnen ‘geheime’ informatie bevatten over uw producten en ga zo maar door. De gevolgen voor uw organisatie zijn meer dan alleen intern, want uw klanten kunnen ook het vertrouwen verliezen, waardoor ze mogelijk overstappen naar de concurrentie. U kunt dit alles echter voorkomen door te kiezen voor Veeam Backup & Replication.

Veeam Backup & Replication (VM Tools)

Veeam Backup & Replication is een softwarepakket voor gegevensbescherming van alle virtuele, fysieke en cloud-based toepassingen en gegevens, ongeacht de grootte of complexiteit. De software verenigt beide processen in één oplossing om de toegevoegde waarde van back-ups te verhogen en de gegevensbescherming voor virtuele VMware vSphere en Microsoft Hyper-V omgevingen opnieuw uit te vinden. De toepassing biedt vele voordelen, zoals snel, flexibel en betrouwbaar herstel van applicaties en gegevens. Veeam noemt hun herstel direct, waarbij ze beweren dat een defecte VM al in slechts twee minuten herstelt kan worden en het mogelijkheid is om bestanden en mappen van guest-besturingssystemen onmiddellijk terug te zetten. De oplossing beschermt gegevens met ingebouwde replicatie en opties zoals Cloud Connect. Daarnaast heeft de software deduplicatie en compressie om de opslagbehoeften te minimaliseren.

Hieronder zullen we uitleggen wat u zoal kunt verwachten wanneer u ervoor kiest om Veeam Backup & Replication aan te schaffen. Daarnaast willen we ook benadrukken dat Beat-it.nl een Silver Partner van Veeam is, wat voor u onder andere een betere service en ondersteuning betekent.

Features van Veeam Backup & Replication

Laten we eerst eens kijken naar de verschillende features die geboden worden. Deze hebben we onderverdeeld in de drie hoofdgroepen die Veeam biedt, namelijk: back-up, herstel en replicatie.

Back-up

  • Veeam Cloud Tier: biedt onbeperkte capaciteit voor gegevensbehoud op lange termijn met native, rendabele objectopslagintegraties. Dit geeft u de mogelijk zowel op locatie als in de cloud te schalen.
  • Veeam Plug-ins voor SAP HANA en Oracle RMAN: verbeter de schaalbaarheid en operationele efficiëntie bij het beheer van bedrijfsomgevingen.
  • Ingebouwd beheer voor Veeam Agent voor Microsoft Windows en Veeam Agent voor Linux: beheer agent-gebaseerde back-upmogelijkheden direct in de Veeam Backup & Replication console. Dit is inclusief een enkel venster voor de beschikbaarheid van virtuele, fysieke en cloud workloads, gecentraliseerde back-up agent implementatie en Windows Server Failover Cluster ondersteuning.
  • VM-back-ups op beeldniveau: maak applicatieconsistente back-ups met geavanceerde applicatiebewuste verwerking.
  • Back-up van opslagfoto's: genereer ultrasnelle back-ups met lage RPO's (herstelpuntdoelstelling) op basis van 'snapshots' uit een alsmaar groeiende lijst van toonaangevende opslagproviders).
  • Scale-out Backup Repository™: vereenvoudig het beheer van uw back-ups door middel van het maken van een enkele virtuele pool van back-upopslag. Dit is inclusief ondersteuning voor objectopslag op locatie en in de cloud.
  • Veeam Cloud Connect: maak externe back-ups zonder de kosten en complexiteit van het bouwen en onderhouden van een externe infrastructuur. Zodoende heeft u toegang tot een snelle en veilige cloud back-up naar een serviceprovider.
  • SureBackup®: test en verifieer automatisch elke back-up en elke virtuele machine (VM) op herstelbaarheid.
  • Ingebouwde WAN-acceleratie: kopieer back-ups tot 50x sneller naar een externe locatie en bespaar bandbreedte.
  • Directe toegang tot opslag: voer vSphere back-ups sneller en met minder impact uit, door middel van back-ups via Direct SAN Access en Direct NFS Access.
  • Ondersteuning voor native tape: maak gebruik van meerdere tape-ondersteunende opties, waaronder direct herstel naar tape, parallelle verwerking, globale mediapools, native Grandfather-Father-Son (GFS) retentie en back-up en herstel van volledige volumes naar NDMP v4 en schrijven naar mediapools in WORM-formaat.

Herstel

  • Instant VM Recovery®: herstel een defecte VM in minder dan twee minuten.
  • Veeam Explorer™ voor Microsoft Active Directory (AD): herstel direct afzonderlijke AD-objecten en volledige containers, herstel eenvoudig gebruikersaccounts en wachtwoorden, voer herstellingen uit van groepsbeleidsobjecten (GPO's), Active Directory-geïntegreerde DNS-gegevens en meer.
  • Veeam Explorer voor Microsoft SQL Server: snel herstel van SQL-databases op transactie- en tabelniveau, wat zodoende nauwkeurig point-in-time herstel mogelijk maakt.
  • Direct herstel op bestandsniveau: herstel bestanden en mappen van guest-besturingssystemen onmiddellijk.
  • Veeam Explorer voor Oracle: transactieniveau herstel van Oracle-databases, inclusief agentloze back-ups van transactielogboeken. Zodoende wordt nauwkeurig point-in-time herstel mogelijk.
  • Veeam Explorer voor Storage Snapshots: herstel afzonderlijke bestanden en volledige VM's met de opslag snapshots van toonaangevende opslagproviders.
  • Herstel met extra vertrouwen: herstel back-ups met vertrouwen door beveiligings-, antivirus- en inbraakpreventiemogelijkheden toe te voegen met Veeam DataLabs™ Secure Restore en extra AVG (GDPR) en nalevingsbescherming met Veeam DataLabs Staged Restore.
  • Veeam Explorer voor Microsoft Exchange: onmiddellijke zichtbaarheid en herstel van afzonderlijke Exchange-items, waaronder grondig verwijderde items, gedetailleerde exportrapporten voor eDiscovery en meer.
  • Veeam Explorer voor Microsoft SharePoint: direct inzicht in SharePoint-back-ups. Zodoende kunt u specifieke SharePoint-items en individuele sites gemakkelijk vinden en herstellen.
  • Role-Based Access Control (RBAC): stel interne self-service back-up en herstel voor VMware vSphere in.
  • Veeam Cloud Mobility: eenvoudige overzetting en herstel in slechts twee stappen van alle workloads op locatie of in de cloud naar AWS, Azure en Azure Stack.

Replicatie

  • Image-based VM-replicatie: repliceer VM's op locatie voor hoge beschikbaarheid of extern voor disaster recovery (DR).
  • Veeam Cloud Connect Replicatie: kopieer replica's naar een externe locatie zonder de kosten en complexiteit van het bouwen en onderhouden van een DR-locatie. Zodoende heeft u toegang tot snel en veilig cloud-gebaseerd disaster recovery (DRaaS) via een serviceprovider.
  • SureReplica: elke VM-replica automatisch testen en verifiëren op herstelbaarheid.
  • Ingebouwde WAN-acceleratie: kopieer replica's tot 50x sneller naar een externe locatie en bespaar bandbreedte.
  • Failover en Failback: replica's terugrollen en ondersteunde failover en failback met weinig tot geen bedrijfsonderbreking.

Veeam Backup & Replication (replicatietaak)

Beschikbare versies

Wanneer u besluit om Veeam Backup & Replication aan te schaffen, dan heeft u de keuze uit drie verschillende versies. Dit zijn: Standard, Enterprise en Enterprise Plus. Naast het logische prijsverschil tussen de versies, is er ook een verschil in de functies die u kunt gebruiken in elke versie. Hieronder hebben we deze overzichtelijk op een rijtje gezet, zodat u in één oogopslag kunt zien welke versie het beste bij uw behoeften past. Mocht u er echter niet uitkomen of vragen hebben over de gedeeltelijke beschikbaarheid van functies, dan kunt u natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen om te kijken welke versie het beste aansluit op uw organisatie.

  • + betekent alle functies inbegrepen
  • +/- betekent sommige functies inbegrepen
  • - betekent niet inbegrepen
FUNCTIE Standard Enterprise Enterprise Plus
ULTRASNEL HERSTEL
Herstel van complete VM  +  +
Herstellen op bestandsniveau  +  +  +
Herstel op itemniveau  +/-  +  +
Selfservice  -  +/-  +
PREVENTIE VAN DATAVERLIES
Back-up  +/-  +/-  +
Back-ups opslaan  +/-  +/-  +
Replicatie  +/-  +/-  +
GEVERIFIEERDE HERSTELBAARHEID
Veeam DataLabs - Secure Restore  +  +
SureBackup®  -   +  +
SureReplica  -  +  +
GEOPTIMALISEERDE DATA
Veeam DataLabs - Staged Restore  -  +  +
On-Demand Sandbox™  -  +  +
On-Demand Sandbox voor Storage Snapshots  -  -  +
VOLLEDIGE ZICHTBAARHEID
Ondersteuning voor VMware vSphere en Microsoft Hyper-V  +  +  +
Ingebouwd beheer voor Veeam Agents  +  +  +
vSphere Web Client Plug-in  +  +  +
Op zich zelfstaande  console  +  +  +
Op rollen gebaseerd toegangsbeheer (RBAC)  -  -  +
Webgebruikersinterface van gecentraliseerd beheer  +/-  +  +
Indexering guestbestandssysteem  +/-  +  +
vCloud Director-ondersteuning  +/-  +/-  +
OVERIGE FUNCTIES
Meerdere opties voor toegang tot opslag  +   +  +
Changed block tracking  +  +  +
Bestandsbeheer  +  +  +
Snelle migratie  +  +  +
Automatisering van taken  +/-  +/-  +

Veeam Availability Suite

Naast Veeam Backup & Replication biedt het bedrijf ook andere softwarepakketten aan. Eentje die we vandaag willen toelichten is Veeam ONE. Deze software biedt onder andere geavanceerde monitoring-, rapportage- en capaciteitsplanningsfuncties. Als u zowel dit als Backup & Replication interessant vindt klinken, dan hebben we goed nieuws. Het is namelijk mogelijk om beide toepassingen te combineren door het Veeam Avaulability Suite aan te schaffen. Zodoende beschikt u over alles wat u nodig heeft voor het beheer van fysieke en virtuele omgevingen, inclusief VMware vSphere en Microsoft Hyper-V.

Veeam Backup & Replication (Veaam Explorer)

Conclusie

Zoals u kunt zien biedt Veeam Backup & Replication een hoop mogelijkheden om uw gegevens te beschermen tegen kwaadwillende personen of groepen. Voorkom dat u een onderdeel van de groeiende statistieken wordt en zorg er vandaag nog voor dat u uw data beveiligd door deze software aan te schaffen. Als u daarnaast ook interesse heeft in monitoring, rapportage en capaciteitsplanning, overweeg dan zeker het Veeam Availability Suite. Zoals altijd bieden wij de laagste prijs garantie en aangezien Beat-it.nl een Silver Partner van Veeam is, kunt u genieten van een uitstekende service en ondersteuning.