Cisco Small Business 500 Series Stackable Managed Switches: geavanceerde netwerkfunctionaliteit voor uw bedrijf!

De Cisco 500 Series is één van de vele netwerkoplossingen op de markt. De vraag is of deze netwerkoplossing zich onderscheidt van andere netwerk oplossingen en of de prijs-kwaliteit verhouding hier goed zit. Laten we even een kijkje nemen naar de Cisco 500 series, daarna kunt u zelf beslissen of deze netwerkoplossing geschikt is voor uw bedrijf.

Cisco Small Business 500 Series Stackable Managed Switch

Perfect voor een groeiend bedrijf
Uw bedrijf kan plotseling groeien en veel meer klanten kunnen hun weg vinden naar uw bedrijf. Om deze stroom van klanten aan te kunnen, heeft u een systeem van bijvoorbeeld Cisco nodig. Het systeem combineert functionaliteit met betaalbaarheid. Kortom, de perfecte oplossing voor een klein bedrijf die op zoek is naar een betaalbare netwerkoplossing.

De Cisco 500 Series biedt een series stackable ethernet switches. Deze onderdelen geven u meer vat op uw huidige netwerk en is daarom een goede basis voor elk groeiend bedrijf. Het Cisco 500 systeem is opgebouwd uit zowel snel ethernet als gigabyte internet. Deze twee opties kunnen zonder problemen uw huidige noden en wensen opvangen.

Middelgrote bedrijven zullen dit systeem echter minder interessant vinden, want deze bedrijven gaan meestal voor andere de andere Cisco opties, zoals Catalyst. De Cisco 500 Series Stackable Managed Switches bestaat ook al enkele jaren, dus gaan veel grotere bedrijven meestal op zoek naar de nieuwste oplossingen op de markt.

Beschikbaarheid
De Cisco 500 Series Stackable Managed Switches zijn ontworpen om het systeem altijd online te houden. Uw belangrijke toepassingen en apparaten zullen dus altijd beschikbaar blijven onder dit systeem. Naast een verhoogde beschikbaarheid kunt u ook rekenen op extra bescherming voor uw bedrijfsgegevens en een efficiënte IT-infrastructuur.

Gemakkelijkere netwerkoperaties
Het gebruik van uw netwerk wordt ook heel wat gemakkelijker met het gebruik van de Cisco 500 Series Stackable Managed Switches. Zo krijgt u de mogelijkheid om meerdere switches via één IP-adres te beheren, controleren en herstellen.

Tijdens het gebruik van de Cisco 500 Series Stackable Managed Switches, krijgt u ook de mogelijkheid om het energieverbruik van uw netwerk te beheren. Dit kan worden toegepast om energie te besparen of om de efficiëntie van uw systeem te verhogen.

Netwerkbeveiliging is natuurlijk ook een belangrijk onderdeel van elk netwerksysteem. Dit is ook het geval bij de Cisco 500 Series Stackable Managed Switches. Het systeem geeft de administrator de mogelijkheid om gevoelige informatie op het netwerk extra te beschermen en zelfs toegang tot deze bestanden te ontzeggen. Het systeem kan ook aanvallen op het netwerk blokkeren en controleert al uw data zeer nauwkeurig.

Hoewel de gebruikersinterface vrij gemakkelijk in gebruik is, het eerste gebruik van deze netwerkoplossing kan vaak iets moeilijk zijn. Toch is dit één van de gemakkelijkste en duidelijkste interfaces op de markt wanneer we het systeem met anderen vergelijken.

Gemakkelijke installatie & gebruik
De Cisco 500 Series Stackable Managed Switches zijn zeer gemakkelijk te installeren en te beheren. Het systeem gaat samen met een web-gebaseerde gebruikersinterface en configuratie assistent. Deze twee tools besparen u heel wat tijd wanneer u het systeem gaat installeren en gebruiken.

Naast deze twee tools kunt u ook genieten van automatische configuratie, het Cisco Discovery Protocol en Cisco Smartports, allemaal ontworpen om u heel wat tijd te besparen.

De installatie van de Cisco 500 Series Stackable Managed Switches gebeurt net zoals de 200 en 300 series. Voor het installeren van de nieuwe netwerkoplossing, maakt u gebruik van zowel de web als CLI interface.

Energiebesparend
Eén van de beste features op deze Cisco 500 Series Stackable Managed Switches is de energiebesparende functies. Er zijn namelijk niet veel netwerkoplossingen die zoveel energiebesparende opties aan hun klanten leveren. Alle switches zijn ontworpen om energie zo optimaal mogelijk te gebruiken, en natuurlijk krijgt u als systeemadministrator ook extra controle over de hoeveelheid energie die wordt gebruikt.

Cisco Small Business 500 Series Stackable Managed Switches (in rack)

Levenslange garantie
Nog één van de meest opmerkelijke voordelen aan dit systeem is de levenslange garantie die samengaat met de Cisco 500 Series Stackable Managed Switches. Deze garantie komt ook met een vervangsysteem die de volgende dag wordt afgeleverd wanneer uw systeem voor de één of andere reden niet naar behoren werkt. Dit is een uitzonderlijk voordeel dat u niet vaak terug vindt bij dit soort hardware. De levenslange garantie zal zeker een groot deel uitmaken van uw beslissing om deze hardware al dan niet aan te kopen.

Nadelen
Natuurlijk zijn er ook nadelen verbonden met het gebruik van de Cisco 500 Series Stackable Managed Switches, want elke netwerkoplossing heeft zo zijn specifieke problemen. Deze technologie staat nog altijd niet op punt, want de noden van elk bedrijf kunnen zeer sterk verschillen. Laten we even kijken naar de gerapporteerde nadelen[2] van de Cisco 500 Series Stackable Managed Switches.

Verouderde hardware
De Cisco 500 Series Stackable Managed Switches zijn al enkele jaren beschikbaar. Hoewel de hardware nog steeds goed is, betekent dit echter niet dat de Cisco 500 Series Stackable Managed Switches nog altijd de beste zijn op het gebied van netwerkoplossingen. Technologie staat voor niemand stil, dus zijn er ondertussen gelijkaardige en meer efficiëntere systemen op de markt.

Configuratieverlies
Er blijkt een probleem te zijn met de Cisco SMB switch 500 POE, meer bepaald op het gebied van configuratieverlies. Veel gebruikers ervaren problemen wanneer de stroom uitvalt, waarna de configuraties op enkele switches verloren gaat. Andere gebruikers melden dan weer dat de configuratie meermaals bewaard moet worden en dat deze af en toe opnieuw ingesteld moet worden.

Het is heel goed mogelijk dat dit probleem bij de systeemadministrator ligt en niet het systeem. Daarom plaatsen wij een groot vraagteken bij dit nadeel, want het is niet 100% zeker dat het systeem zelf de oorzaak is van dit probleem.

Een aanzienlijke leercurve
Wanneer u voor het eerst werkt met de Cisco 500 Series Stackable Managed Switches, dan krijgt u wel te maken met een aanzienlijke leercurve, vooral tijdens de installatie. Als u eerder werkte met de Cisco 200 of 300 versies, dan zult u weinig problemen ondervinden. Wanneer u echter overstapt van een andere netwerkoplossing, dan duurt het zeker even voordat u bekend bent met de gebruikersinterface, installatie en het beheer van deze netwerkoplossing.

Beginnende gebruikers zullen ook eerst wat onderzoek moeten doen voor zij beginnen met de configuratie en installatie van de Cisco 500 Series Stackable Managed Switches. Toch kan de leercurve niet helemaal als negatief worden gezien, want de meeste netwerkoplossingen hebben een veel grotere en meer ingewikkelde gebruikersinterface dan de Cisco 500 Series Stackable Managed Switches. Wanneer we de Cisco 500 Series Stackable Managed Switches met andere netwerkoplossingen gaan vergelijken, dan is de gebruikersinterface van de Cisco 500 Series Stackable Managed Switches zeker één van de betere.

Conclusie Cisco 500 Series Stackable Managed Switches

De Cisco 500 Series Stackable Managed Switches mag zeker niet onderschat worden onder de netwerkoplossingen. Hoewel deze hardware al enkele jaren op de markt is, het is nog steeds één van de betere netwerkoplossingen op de markt. Het systeem is daarom zeker nog niet verouderd, al kunnen er enkele bijkomende features die u bij de nieuwste modellen vindt wel ontbreken.
Natuurlijk zijn er meer geavanceerde, recentere netwerkoplossingen op de markt, maar deze gaan meestal samen met een heel duur prijskaartje. De Cisco 500 Series Stackable Managed Switches is nog steeds één van de meest degelijke en sterke netwerkoplossingen voor kleine bedrijven. Wanneer wij een keuze zouden moeten maken in huidige netwerkoplossingen, dan behoort de Cisco 500 Series Stackable Managed Switches zeker in de top drie. De netwerkoplossing heeft namelijk alle drie positieve punten waarnaar kleine bedrijven op zoek zijn: degelijkheid, gebruiksvriendelijkheid en betaalbaarheid.

Wanneer budget echter geen punt is, dan kunt u natuurlijk kiezen voor één van de duurdere systemen op de markt, maar voor bedrijven met een klein budget is de Cisco 500 Series Stackable Managed Switches zeker de beste oplossing.

De zeer gedetailleerde installatie en het gebruikerspaneel kunnen wel wat verwarrend zijn voor beginnende gebruikers, maar u kunt gelukkig twaalf maanden lang genieten van gratis ondersteuning wanneer u de Cisco 500 Series Stackable Managed Switches aankoopt.

Als u echter op zoek bent naar een duurzamere oplossing voor middelgrote bedrijven of ondernemingen, dan bent u beter af met een netwerkoplossing van Catalyst. Deze systemen zijn meestal wel onbetaalbaar voor de kleine bedrijven en daarom is de Cisco 500 Series Stackable Managed Switches het perfecte alternatief.

Wij concluderen daarom dat u zeker waar voor uw geld krijgt met de Cisco 500 Series Stackable Managed Switches. De netwerkoplossing is zeker degelijk en stabiel, behalve dan de configuratieproblemen die optreden bij een kleine hoeveelheid gebruikers. De meeste gebruikers die de Cisco 500 Series Stackable Managed Switches gebruiken, ervaren echter geen enkel probleem met configuratieverlies, dus kunnen wij dit het systeem niet echt kwalijk nemen. Verder is er ook de levenslange garantie die samengaat met de Cisco 500 Series Stackable Managed Switches. U moet u dus nooit zorgen maken over de aankoop van een nieuw systeem wanneer het oude faalt. Andere bedrijven rekenen meestal extra geld aan voor een verlengde garantie, dus Cisco krijgt van ons een schouderklopje.

Beat-it.nl is ijzersterk in het snel en voor de laagste prijs leveren van de Cisco 500 switches.