VMware vSphere: toonaangevende server-virtualisatiesoftware

Met de overgang naar digitale transformatie maken individuen en bedrijven steeds meer gebruik van digitale middelen, digitale identiteiten en digitale kanalen om inkomsten te genereren en zich te onderscheiden in de markt. Om deze reden is uitgebreide beveiliging van infrastructuur en toepassingen van het grootste belang. Vandaag zullen we het gaan hebben over een softwarepakket dat dit kan bieden, VMware vSphere.

VMware vSphere (ondersteuningsoverzicht)

Naarmate de bedreigingen voor de gegevensbeveiliging toenemen en de druk van de regelgeving om dergelijke risico's te beheersen toeneemt, stappen organisaties vaak over van point security tools naar geïntegreerde infrastructuuroplossingen. Dit zijn enkele belangrijke uitdagingen en aandachtsgebieden voor klanten als het gaat om IT-beveiliging:

  • Het aanpakken van beveiligingsrisico's en het beveiligen van applicaties zijn een topprioriteit voor IT en het bedrijfsleven.
  • Beveiligingsrisico's nemen toe en worden steeds geavanceerder.
  • Beveiliging moet worden ingeschakeld bij de basis van een IT-architectuur en in de hele omgeving, niet slechts in één component of laag. IT moet volledig beveiligd zijn: applicaties, gegevens, infrastructuur en toegang.
  • Beveiliging moet eenvoudig uit te voeren zijn op een naadloze en transparante manier.
  • Traditionele beveiligingsmodellen en antivirussoftware kunnen zowel ineffectief zijn als te veel systeembronnen verbruiken. Tegen de tijd dat een aanval wordt gedetecteerd, is het meestal te laat.

VMware vSphere kan al deze bovenstaande en nog meer bieden en/of oplossen. Hieronder zullen we uitgebreid bespreken wat in de laatste versie van dit softwarepakket geboden worden. Mocht u besluiten om deze software aan te schaffen, dan is het voor u ook belangrijk om te weten dat Beat-it.nl een Silver Partner van VMware is. Dit betekent voor u dat u kunt genieten van een maximale service en ondersteuning.

Wat is VMware vSphere?

vSphere biedt een krachtige, flexibele en veilige basis voor bedrijfsflexibiliteit die uw digitale transformatie naar de hybride cloud en succes in de digitale economie versnelt. Met vSphere kunt u nieuwe workloads en zogenaamde ‘usecases’ ondersteunen, terwijl u tegelijkertijd de groeiende behoeften en complexiteit van uw infrastructuur bij kan houden. vSphere is het hart van een veilige SDDC (software-defined data center), waarbij applicaties, gegevens, infrastructuur en toegang beveiligd wordt. Geavanceerde beveiligingsmogelijkheden, volledig geïntegreerd in de hypervisor en aangedreven door machinaal leren, bieden een betere zichtbaarheid, bescherming en snellere responstijd voor beveiligingsincidenten. vSphere helpt u bij het uitvoeren, beheren, verbinden en beveiligen van uw applicaties in een gemeenschappelijke werkomgeving in de hybride cloud.

Usecases

Zoals we hierboven al aangaven maakt VMware vSphere gebruik van usecases. Een usecase is een beschrijving van een gedrag van een systeem, dat reageert op een verzoek dat stamt van buiten het systeem. Met andere woorden beschrijft de usecase dus ‘wie’ met het betreffende systeem ‘wat’ kan doen. Hieronder zullen beschrijven wat u kunt doen met de usecases die door dit softwarepakket geboden worden.

Consolidatie van datacenters en bedrijfscontinuïteit

  • Vereenvoudig datacenteractiviteiten en -beheer op schaal, verhoog de bedrijfsefficiëntie en verlaag de kosten van CapEx en OpEx door virtualisatie.
  • Breid omgevingen op locatie uit tot vSphere-gebaseerde publieke clouds, zoals VMware Cloud op AWS, en geniet van een gestroomlijnde hybride cloudervaring.

Verbeterde prestaties en beschikbaarheid van applicaties

  • Profiteer van de nieuwste technologische innovaties op het gebied van hardware om de prestaties van bestaande toepassingen te verbeteren.
  • Ondersteun nieuwe workloads en usecases, zoals machinaal leren, kunstmatige intelligentie, big data en krachtige gegevensverwerking.
  • Balanceer de werkbelasting en geef prioriteit aan de toewijzing van middelen om topprestaties voor uw kritieke toepassingen te garanderen.
  • Verstrek en implementeer workloads naadloos in de hybride cloudomgeving.

Gevirtualiseerde big data

  • Vereenvoudig uw beheer van uw big data-infrastructuur en maak deze tegelijkertijd rendabeler.
  • VMware vSphere is het beste platform voor big data, net als dat geval is voor traditionele toepassingen.

Legacy Unix naar virtuele Linux-migratie

  • Migreer IT legacy Unix-infrastructuur naar gevirtualiseerde Linux.
  • Profiteer van hoge prestaties, verbeterde beschikbaarheid, grotere VM-capaciteit en mogelijkheden voor disaster recovery.

Beveiliging van toepassingen en infrastructuur

  • Beveilig applicaties, infrastructuur, gegevens en toegang met een uitgebreide, ingebouwde beveiligingsarchitectuur en een operationeel eenvoudig, beleidsgestuurd model.
  • Bescherm de integriteit van uw applicaties die op vSphere draaien met behulp van machinaal leren en gedragsanalyse, om te monitoren tegen bedreigingen en reacties te automatiseren.
  • Krijg een betere zichtbaarheid en bescherming met een eenvoudige, schaalbare beveiligingsoplossing, zonder agents die u hoeft te beheren en met minimale overheadkosten.
  • Verbeter de nauwkeurigheid en snelheid van detectie, analyse en tijd om te reageren op beveiligingsbedreigingen.

Moderne apps in containers

  • Overbrug de kloof tussen IT en ontwikkelaars met vSphere Integrated Containers.
  • Door gebruik te maken van de kernmogelijkheden van vSphere kunnen uw IT-teams zowel traditionele als applicaties in containers naast elkaar op dezelfde infrastructuur draaien, zonder dat hier extra tools of training voor nodig is.

Ondersteuning voor externe kantoren en filialen

  • Beheer uw externe kantoren en filialen met weinig of geen lokaal IT-personeel.
  • Maak snelle voorziening van servers mogelijk door middel van virtualisatie, minimalisering van hostconfiguratiedrift en verbeterd inzicht in de naleving van de regelgeving op meerdere locaties.

VMware vSphere (dashboard)

Beschikbare versies

Wanneer u besluit om VMware vSphere aan te schaffen, dan heeft u de keuze uit drie verschillende versies. Dit zijn: Standard, Enterprise Plus en Platinum. Naast het logische prijsverschil tussen de versies, is er ook een verschil in de functies die u kunt gebruiken in elke versie. Hieronder hebben we deze overzichtelijk op een rijtje gezet, zodat u in één oogopslag kunt zien welke versie het beste bij uw behoeften past. Mocht u er echter niet uitkomen, dan kunt u natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen om te kijken welke versie het beste aansluit op uw organisatie. De verschillende functies die geboden worden hebben we onderverdeeld in verschillende hoofdstukken.

  • + betekent inbegrepen
  • - betekent niet inbegrepen

Bedrijfscontinuïteit en veiligheid

Features Standard Enterprise Plus Platinum
vMotion®
Maakt live migratie van virtuele machines mogelijk zonder verstoring van de gebruikers of verlies van service.
Cross-vSwitch/
Cross-Cloud
Cross-vSwitch/Cross-
vCenter/Long Distance/Cross-Cloud
Cross-vSwitch/Cross-
vCenter/Long Distance/Cross-Cloud
Storage vMotion®
Vermijdt applicatie downtime voor gepland opslagonderhoud door migreren van live schijfbestanden van virtuele machine over de verschillende opslagsystemen.
 +  +  +
Fault Tolerance
Continue beschikbaarheid van elke toepassing tijdens een hardwarestoring, zonder gegevensverlies of downtime.
2-vCPU 8-vCPU 8-vCPU
vShield Endpoint™
Beveiligt virtuele machines met offloaded anti-virus en anti-malware oplossingen, zonder de noodzaak van agents in de virtuele machine.
 +  +  +
vSphere Replication™
Efficiënte, array-diagnostische replicatie van virtuele machinegegevens via LAN of WAN en eenvoudiger beheer door replicatie op virtuele machine niveau.
+  +  +
Ondersteuning voor 4K native opslag
Verbetert de schaalbaarheid van het platform door gebruik te maken van schijven met een hoge capaciteit. Verminder CAPEX.
+  +  +
vSphere Quick Boot
Tijd die nodig is voor patchen en upgrades wordt drastisch vermindert.
 +  +  +
vSphere Single Reboot
Tijd die nodig is voor grote versie-upgrades wordt drastisch verkort.
 +  +  +
vCenter® Beschikbaarheid Standaard Standaard Standaard
vCenter Back-up en herstel Standaard Standaard Standaard
vCenter Server Appliance™ Migratietool Standaard Standaard Standaard
vCenter Server Appliance Converge Tool Standaard Standaard Standaard
TPM 2.0 Ondersteuning & Virtual TPM  +  +  +
FIPS 140-2 Naleving & TLS 1.2 Ondersteuning  +  +  +
Cross vCenter Encrypted vMotion  +  +  +
Virtuele machine encryptie  -  +  +
Geautomatiseerde ontdekking van applicatiemiddelen,
bedoelingen en communicatie
 -  -  +
Contextuele intelligentie van de
toepassingsstaat
 -  -  +
Ingestelde of geautomatiseerde reacties op
veiligheidsbedreigingen
 -  -  +
Integratie met beveiligingstools van derden  -  -  +

Hybride cloudmogelijkheden

Features Standard Enterprise Plus Platinum
vCenter Hybrid Linked Mode
Maakt uniforme zichtbaarheid en beheer mogelijk van vCenter zowel op locatie als in de cloud.
 Standaard Standaard Standaard
Cross vCenter Mixed Version Provisioning
Maakt gebruik van verschillende vCenter-versies zowel op locatie als in publieke cloudomgevingen, terwijl provisioning-activiteiten naadloos door kunnen gaan.
Standaard Standaard  Standaard
Hot en Cold migratie +  + +
Per VM geavanceerde vMotion compatibiliteit
Maakt naadloze migratie tussen verschillende CPU's over de hybride cloud mogelijk
 + +  +

Resourceprioriteit en verbeterde applicatieprestaties

Features Standard Enterprise Plus Platinum
Virtual Volumes™
Maakt abstractie mogelijk voor externe opslagapparaten, waardoor ze VM-bewust worden.
 + +  +
Opslagbeleid-gebaseerd beheer
Maakt gemeenschappelijk beheer over de verschillende opslagniveaus en dynamische opslagautomatisering van de opslagklasse mogelijk via een beleidsgedreven besturing.
 +  +  +
Distributed Resource Scheduler™ , Distributed Power Management™
Gebruik met bedrijfsprioriteiten door automatisch load-balancing tussen hosts. Optimaliseert het stroomverbruik door hosts uit te schakelen tijdens periodes van verminderde vraag.
 -  +  +
Storage DRS™
Geautomatiseerde load-balancing kijkt naar opslagkarakteristieken om de beste plaats voor de gegevens van een bepaalde virtuele machine te bepalen.
 -  +  +
Opslag I/O Controle
Geeft prioriteit aan opslagtoegang door I/O-belasting van een opslagvolume continu te monitoren en beschikbare I/O-resources dynamisch toe te wijzen aan virtuele machines op basis van behoeften.
 -  +  +
Netwerk I/O Controle
Geeft prioriteit aan netwerktoegang door I/O-belasting van het netwerk continu te monitoren en beschikbare I/O-resources dynamisch toe te wijzen aan virtuele machines op basis van behoeften.
 -  +  +
Single Root I/O Virtualization (SR-IOV) ondersteuning
Maakt het mogelijk om één PCIe-adapter te presenteren als meerdere afzonderlijke logische apparaten naar virtuele machines.
 -  +  +
vSphere Persistent geheugen  -  +  +
NVIDIA GRID vGPU
Maakt native 2D en 3D grafische prestaties voor virtuele machines mogelijk.
 -  +  +
Proactieve HA
Ontvang informatie over servergezondheid en migreer virtuele machines van gedegradeerde hosts voordat er zich problemen voordoen.
 -  + +

Geautomatiseerd beheer en voorziening

Features Standard Enterprise Plus Platinum
Contentbibliotheek
Biedt eenvoudig en effectief gecentraliseerd beheer van virtuele machinesjablonen, virtuele apparaten, ISO-images en scripts.
 + + +
vCenter Server Appliance verbeterde gekoppelde modus met geïntegreerde Platform Services Controller  Standaard Standaard Standaard
Opslag API's voor Array-integratie, Multipathing
Verbetert de prestaties, betrouwbaarheid en schaalbaarheid door gebruik te maken van efficiënte array-gebaseerde bewerkingen en multipath softwaremogelijkheden van externe opslagleveranciers.
 +  +  +
Distributed Switch™
Centraliseert voorziening, beheer en monitoring door gebruik te maken van cluster-level netwerkaggregatie.
 -  + +
Hostprofielen en Auto Deploy™
Legt host-level configuratie-instellingen vast en slaat ze op als een sjabloon om andere vSphere-hosts te configureren. Monitoort hosts voor configuratiewijzigingen en waarschuwt automatisch vSphere-beheerders als een host niet meer aan de eisen voldoet.
 - +  +

VMware vSphere (overzicht)

Conclusie

Zoals u kunt zien biedt VMware vSphere uitgebreide mogelijkheden voor uiteenlopende behoeften en organisaties. Daarnaast wordt er naast vSphere nog meer software aangeboden door VMware. Als de mogelijkheden van VMware vSphere dus niet voldoende zijn, dan kunt u altijd contact met ons opnemen om te kijken of de mogelijkheden voor uw organisatie uitgebreid kunnen worden. Zoals altijd bieden wij de laagste prijs garantie en aangezien Beat-it.nl een Silver Partner van VMware is, kunt u genieten van een uitstekende service en ondersteuning.